17 Eylül 2014 | Çarşamba

Çanlar kimin için çalıyor?

Galatasaray'ı ilk kez bu kadar boş bir statta Şampiyonlar Ligi maçı oynarken gördüm. Sebebi beni çok da ilgilendirmiyor. O statı doldurma ödevi "4. yıldız seremonisi" gibi gereksizliklerle uğraşmaktan çok daha önemli.
İlk yarı konuk ekip iki farklı üstünlüğü yakalayabilirdi. Galatasaray'sa en güçlü (belki de tek) gol senaryosu olan "Burak'ı savunma arkasına kaçırmak" için uğraştı durdu. Bu durum ikinci yarıda da sürdü ve malum; 1-0 geriye düşüldü.
Galatasaray'ın kadrosuna bakıyorum da, bir aya kalmadan, sağ bekte Yekta, sol bekte Olcan'ı görürsek hiç şaşırmayacağım.
Kadroda bir sürü bek var ama hepsini toplasan bir Küçük Hakan etmez.
Anderlecht'in 11'inde yer alan oyunculara bakınca, tablo ibret vericiydi; 5 tane 20 yaşında topçu! Üstelik; Tielemans denen çocukcağız daha reşit bile değilmiş. Peki ya; rakip takım futbolcularının yıllık ortalama kazançları neydi acaba? Hiç yazmayayım, asabınız bozulur.
Bu altı delikanlıya sezon öncesi Süper Lig'den kaç takım talip olurdu sizce?

Islıklanacağını biliyorduk
Bu maç Prandelli'den çok Selçuk açısından önemliydi. Burak "top gelmiyor çocuğa" falan diyerek bir şekilde yırtıyordu, Sneijder'se "yönetim destekli dokunulmaz yıldız" olma kredisine iyice alışmıştı. Çanlar Selçuk için çalıyordu. İlk 11'in 10 ismini Florya'da açıklayan Prandelli, statta son isim olarak duyurduğu Selçuk'a, "son bir şans" vermişti. Tribündeki taraftar da maçın başından itibaren homurdanmaktaydı inceden.
Selçuk'un oyundan alınacağını ve çıkarken ıslıklanacağını hepimiz biliyorduk.
Selçuk için gerçekten üzülüyorum.
Terim'le çalışmış Hasan Şaş kendi dönemlerinin Sneijder'li bölümünü de dahil ederek, Mancini ve Prandelli'nin Selçuk'un yanlış yerde oynattığına dikkat çekmişken... Grubun en zayıf takımını evinde yenemeyince tüm fatura Selçuk İnan'a kesilecek. Ne yönetime, ne de Telles, Bruma vesaireyi (diğer yabancılar) alanlara değil...
80. dakikada takım 1-0 gerideyken, Telles'in yerine Tarık'ın girmesi, onları ve onlar gibileri alanların golün kahramanı Chedjou'yu gönderme çabası iyi yorumlandığı takdirde, Olağanüstü
Genel Kurul sebebidir
...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor