19 Şubat 2017 | Pazar

Böyle sihirbazlık olmaz

Galatasaray fantezi yapma yeri değil.
Bruma ve Hakan Balta'yı yemekle bu iş olmaz.

İgor Tudor, Kardemir Karabük'ün başındayken, Beşiktaş'ı yendiği maçtan sonra "Üçlü başladık, sonra dörtlüye döndük" dedi ve sürekli sistem değiştirdiğini söyledi. Ama burası Galatasaray... Kweuke'siz Rizespor, ligin en zayıf takımlarından biri..
Galatasaray klasik Podolski golüyle öne geçti. İkinci yarıda Hikmet Karaman devreye girdi ve oyunu lehine döndürdü.. Galatasaray 60. dakikaya kadar oyuna hükmediyor, rakibi yoruyor derken teknik direktör Tudor bir fantezi yaptı. Josue'yi çıkarıp, Tolga'yı oyuna aldı. Bu değişikliğin bir mantığı ve sebebi olmalı. Baskı da yemiyorsun ve en iyi yaptığın iş olan pas oyununu oynuyorsun.
Gol attıran oyuncuyu ve topu taşıyan oyuncuyu çıkardın. Bana göre Galatasaray'ın ayarında bir oyuncu değil ama ona rağmen De Jong, Selçuk ve Tolga ile kaleye gidemezsin.
TT Arena'da herkes antrenörlük yapar... Önemli olan deplasmanda ne yaptığınız. Bir hoca hakkında asla bir maça göre yorum yapmam ama gördüğüm kadarıyla Rize'ye, Bruma ve Hakan'ı götürmemekle; 'ben geldim fantezisi' yaptı. Yedek takımda oynayan Bruma tavır yapmış olabilir.
Ne var bunda! Sen Real Madrid'den gelmiyorsun... Geldiğin zaman ses getirmek için Bruma ve Hakan'ı yemekle olmaz. Böyle sihirbazlık da olmaz... G.Saray'ın en iyi oyuncusu Bruma... 23 maç oynamış 7 gol atmış...
Sen onu idare etmezsen beni mi idare edeceksin. Chedjou kararında saygı duyabilirim ama hem maç öncesindeki çılgınlıkları hem de maç içindeki çılgınlıkları kabul edilebilir değil.
G.Saray fantezi yapma yeri değil.

SAVUNMA FUTBOLU
Tudor'un dün yaptığı değişikliklerin tamamı savunmaya yönelik.. Bir tek golü yedikten sonra Sinan'ı aldı oyuna... Büyük takımın teknik direktörü farklıdır. Skoru koruman için bir sebep de yok.. Kaleciyle birlikte 8 savunmacıyla oyuna başlıyorsun.
Sadece üç tane hücumcu var, yetmedi bir tane daha stoper alıyorsun... Bir de Semih'ten sol bek yapıyorsun...
En azından Semih'in sağ bekte, Sabri'nin de sol bekte daha iyi oynayacağını bilmen lazım.

1.5 YILDA 5 HOCA
Haftaya fiziksel bir derbi maçı olacak. Bu takım nasıl kaldıracak derbiyi? Teknik direktör İgor Tudor da bu ligi biliyor diye alındı. Bir de problem sadece saha içinde değil ki...
Bu yönetim 1.5 yılda 5 antrenörle çalıştı.
Koskoca Galatasaray'da 5 antrenör olur mu? Gelen her hoca kendine göre bir başka maceraya atılıyor.
Galatasaray sizin macera yeriniz değil ki.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor