21 Şubat 2016 | Pazar

Pereira hata yapıyor

Dün bir haber vardı, teknik patron Pereira arabalı vapurda, Eskihisar-Topçular arasında giderken 35 dakikalık sürede rakibi analiz yapıyormuş. Gazeteler de tebrik ediyordu. Övgü dolu haberler vardı hocaya. Ne oldu da bunlar değişti peki, esas bunu sormak lazım.
Salı akşamı biz Fenerbahçe'nin olağanüstü bir oyununu anlattık.
Ozan'ın çok iyi top oynadığını, Van Persie'nin iyi olduğunu söyledik.
Ne oldu da bu oyuncular oynamadı? "Şimdi formayı aldım" diyen Van Persie bu maçta kenardan gelirken ne olur? Çaylak bir oyuncu değil.
Hadi Lokomotiv maçında kenara aldın, bari bu maçta başlat. Hazır yakalamışsın.
Oyun için yazmıyorum, Fenerbahçe'nin tecrübesinde bir oyuncu ilk devredeki yoğun pozisyonlu oyunda bir tane atabilirdi, attırabilirdi.
Ozan gibi genç olsa üzülür eder, ama geçer dersin. Şahsi kaprisler, şahsi problemler yoksa, Samandıra'da olağanüstü bir şey olmadıysa; Van Persie oynamalıydı.
Böyle olunca cezayı ona değil, kulübeye kesti. Artık meseleyi kişiselleştirdiğini görüyorum. Şu formuyla uçuyor demiyorum ona da, ama bu takımda oynar. Pereira'nın yerine
kendimi koyuyorum, anlamaya çalışıyorum ama teknik açıdan da Van Persie oynar.

Mutsuzum diyordur
Lokomotiv Moskova'nın gardı düştüğü bölümde, Van Persie kenardayken "Ah" diyordur, "Tam benlik maç oldu." Öğleden sonra 11'ler belli olmuştur. Van Persie de hanımını, belki de menajerini aramıştır, "Artık burama geldi, mutsuzum" diyordur. Antrenörlük saygınlığına çok önem veririm, ben de yaptım. Fernandao da bu baskıyı hak etmiyor, taraftarın tepkisi onu da zor durumda bırakıyor. Yalnız hissediyordur. Birini kazanacağım derken, onu da kaybediyorsunuz bu sefer. ...
Beşiktaş'ta Cenk kenardan geliyor, katkısını veriyor. Hocası Gomez'in yerine oyuna Cenk'i aldı Mersin maçında. 0-0'ken bunu yapınca Cenk'e de saygısını gösteriyor hoca. Ama diyor ki, "Benim birinci santrforum Gomez." Fenerbahçe takımının birinci santrforu
belli değil...

Barcelona örneği
Dün Barcelona'nın Las Palmas maçını da izledim. İleri üçlüye baktım, değişiklik yok, Neymar, Messi, Suarez oynuyor. Haftaya kim oynayacak? Yine bu üçlü oynayacak.
Gol atsalar da oynayacak, atmasalar da... Van Persie de böyle olmalı.
Adam gol atıyor, ona rağmen formayı alamıyor. Bu tercihinin mantığını açıklaması lazım hocanın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor