22 Aralık 2014 | Pazartesi

Kötüyken kazanmak

Beşiktaş vasat oynadığı zaman puan kaybediyordu.
Mesela Fenerbahçe maçını kötü oynadı kaybetti. Eskişehir maçında vasattı, puan kaybetti. Takımda bir düşüş var ama buna rağmen 3 gol çıkarmak önemli. Veli'yi normalde Slaven Bilic çıkarmazdı, hele ki 1-0'ken asla çıkarmazdı. Necip kulübede olmayınca da Oğuzhan girdi.
Problem olmasa Veli'yi çıkarmazdı diye düşünüyorum. Yine de kenardan giren oyuncular Oğuzhan, Gökhan Töre ve Demba Ba...
Bunun da faydasını gördü Beşiktaş.
Vasat oynadığı maçı net bir skorla kazandı. Beşiktaş formalite maçı oynamadı hiç Avrupa'da. Fiziksel olarak düşüş normal. Tüm grup maçları anlamlıydı, son maçta liderlik mücadelesiydi.
Üst üste maçlar sakatlıklar getirdi. Gökhan da rahatsızlandı ama aslında rotasyon için uygun bir gündü. Biraz dinlenmiş oldu, hocası yine oynatacaktır onu.
Akhisar takımı son bölümde beraberliği yakalamak adına üstünlüğü ele aldı ama pozisyon çıkaramadı. Bilal Fenerbahçe altyapısından İzmir'e gittiğinde de iyi bir sezon geçirmişti ama sonra kaybolmuştu. Fiziği 23-24 yaşında bu kadar iyi değildi. Şimdi milli takım seviyesine kadar geldi. Geldiği seviyeyi göstermesi açısından önemli.
Sosa'nın sermayesi
Bazı takım gelir, sadece savunma yapar. Akhisar öyle değil. Gelip yerleşmek istiyor. Buna rağmen en iyi sezonlarında bile deplasman performansı çok iyi değildi, onu da düşünmek lazım. Sosa'nın golünde kaleci Oğuz hatalı... Usta bir vuruş var ama hatalı, orta yapacağını düşündü.
Sosa son golde de iki pas alternatifini cebinde tutarak topu sürdü.
Oğuzhan'da da o özellik var. Gol adedi az olmasına rağmen Sosa çok iyi bir transfer. Sosa'nın bu kalitesiyle ortalamasını 10'a yaklaşır. 1 gol onun için az, ben gol sayısının artacağını düşünüyorum.

Sosa'nın sermayesi yüksek
Bayern Münih ve Atletico Madrid'de şans buldu. Daha üst düzeyde yıllarca kalabilecek bir isim.

Tempo farkı var
SÜPER Lig'de ofansif oyunun arttığını görüyoruz. Sezon başıyla bugün arasında bariz bir tempo farkı var. Balıkesirspor-
Kasımpaşa, Bursaspor-Trabzonspor karşılaşmaları da çok gollüydü. 3 maçta 18 gol atıldı.

Daha verimli geçiyor
Ligde ilk 7 haftaya göre ikinci 7 haftalık periyodun çok daha iyi geçtiğini söyleyebiliriz. Beşiktaş maçı da buna dahil...
Gol, futbolun en güzel tarafıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor