28 Temmuz 2014 | Pazartesi

O golü herkes atamaz

İstanbul'da önceki gecenin şöyle bir anlamı vardı; siyasetin uzağında, ambiyans olarak da sadece sporun konuşulduğu bir organizasyon oldu. Sporcusu, sanatçısı, yöneticisi, iş adamı ve tribünlere gelen vatandaşıyla çok güzel bir 3 saat geçirdik. Tabii ki biz eski sporcular ve sanatçı kardeşlerimiz için Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bir arada top oynamak da ayrı bir onurdu. Benim sporculuğumda kendisi futbolu bırakmıştı ama iyi bir izleyici. Türk sporuna ciddi katkılar sağlayan, spor ekonomisini yukarlara taşıyan bir büyüğümüz.
Maçtan önce soyunma odası koridorlarında bütün arkadaşlarımızla sohbet edip bol bol futbol konuşup dertleştik.
Herkesin istediği gibi çok keyifli bir maç oldu. Başbakanımızın oynadığı futbol bana sürpriz gelmedi çünkü ben daha önce belediye başkanlığı döneminde oynamıştım. Geçmişinde de futbol oynuyordu ama siyaseti tercih etti. Sayın Başbakanı bir de ağabey gibi görüyorum, kalbi güzel, sadece Türkiye'ye hizmet etmek isteyen bir ağabeyimiz.
Fatih Terim hocamızın adının stada konması da sürpriz oldu orada öğrendik.

Tekniği mükemmel
O kadar yorgun olmasına rağmen günlerdir uzun seyahatler yapmasına ve Diyarbakır'dan gelmesine rağmen vuruş özelliklerini kaybetmezsiniz. Başbakanımız çok kişinin atamayacağı nefis bir gol attı.
Oyuncuların pozisyonlarını konuştuk. Takımın teknik direktörü Fatih Terim'di, takımı çıkaran oydu ama saha içindeki Abdullah Avcı taktikleri verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bize taktik vermedi. Sanki bana getirin ben atarım der gibiydi.
Ciddi bir resmi maç gibi değildi tabii ki ama Başbakan'ın vuruş tekniğine baktığımızda yeni jenerasyon hatırlamadığı için gerçekten 'eskiden oynamış' dedirtti.

Stat müthiş olmuş
Spor adına güzel saatler yaşadık. Türk futboluna Başakşehir Fatih Terim Stadyumu gibi bir kompleksi kazandıranlara teşekkür etmek gerekir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve emeği geçen herkese kendi adıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Soyunma odaları, dinlenme odaları, zemini, tribünleri ile dünya standartlarında bir stat yapılmış.
Sayın Başbakan'ın futboldan gelme bir kişi olması ve sporu çok sevmesinin ülke genelinde birçok stat yapılmasında hiç şüphesiz büyük payı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor