06 Mayıs 2015 | Çarşamba

Beşiktaş nasıl şampiyon olur?

Futbolda temel kural; başarılı takımla oynamamak, sistem ve taktiği kurcalamamaktır! Oturmuş takım ve sistemi kurcalamak; başa işler açabilir. Bilic, bu yanlışı zaman zaman yapıyor.
Örneğin; tek santrforlu oyunu bozarak, çift santrfora geçiyor. Ya da Veli-
Atibalı çift ön liberoyu teke düşürüyor.
Futbolda kural; çok savunma oyuncusuyla çok gol yenmeyeceği, çok santrforla çok gol atılamayacağıdır.
Bilic, bazen santrfor sayısını ikiye çıkarma riskini göze alıyor! Büyük takımları farklı kılan en büyük özellik; yetenekli, beceri yüzdesi yüksek oyunculara sahip olmaktır. Böyle oyunculara sahip olan takımlar yüksek tempoda oynar, üstünlüklerini, güçlerini rakiplerine kabul ettirirler.
Beşiktaş'ı yarışçı yaptıran oyuncular; yaratıcı ve asist önceliği olan, topa hükmeden Sosa ile Töre'nin rakibini yıpratan driplingleri, Olcay'ın gol atmak kadar asisti de sevmesi, Demba Ba'nın gol atmadaki becerisidir.

Gol yememek de önemli

Haftalar bir bir eridikçe şampiyonluk yarışı ile kümede kalma uğraşları kıran kırana geçiyor. Takımlar son şanslarını en kârlı biçimde kullanmak için tüm güçlerini kullanıyorlar. Bu kavgada gol atmak kadar gol yememek de çok önemli.
Beşiktaş, son haftalarda kaleci şanssızlığı yaşadı. Tolga ile Cenk Gönen'in sakatlığı büyük talihsizlik.
Ancak üçüncü kaleci Günay'ı kazandı.
Güven veren Günay, Tolga ile Cenk'i aratmadı.
Gözler, özellikle Miloseviç'i arıyor.
İyileşen Sivok'la birlikte oynaması durumunda Beşiktaş savunması derin bir nefes alacak.
Zorunlu olarak sol bekte oynayan Opare'nin, asıl yeri olan sağbeke geçmesi, Motta'nın sol bekteki yerini alması Beşiktaş'ı hem savunma krizinden kurtardı hem de hücumlarda daha bir etkili yaptı.
Opare ile sağbek sorununu çözerek ortadan kaldıran Beşiktaş'a bu kazanım şampiyonluk yolunda hızlı tempo ve güç kazandıracaktır

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor