22 Nisan 2015 | Çarşamba

Beşiktaş nasıl şampiyon olur?

Beşiktaş, iddialı girdiği üç kulvardan ikisinden (Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası) kopunca hem eleştirilerin odağı oldu hem de motivasyonu bozuldu! Bu bozulmalar Beşiktaş'ı beğenilen futbolundan uzaklaştırdı!
Ancak Kasımpaşa'yı 5-1 yendiği maçta eski günlerine dönmekte olduğunu gösterdi.
Doğrusu Beşiktaş, bir dolu şanssızlıklar da yaşadı. Bunlar; sakatlıklar, cezalar ve hakem hatalarıdır.
Siyah-beyazlı takımı bu olumsuzluklara karşın, bugünlere getiren, yani ligin zirve çevresinde tutan; takımın, genç, dinamik ve çok koşan, inançlı, azimli futbolculardan oluşması.
Takımda Demba Ba, Gökhan Töre, Mustafa Pektemek gibi oyunun sonucunu belirleyecek futbolcuları var. Dahası; Alex gibi takımın "lideri" olacak futbolcusu var: Sosa… Arjantinli, Kasımpaşa maçında hem gol attı, hem de asist yaptı.
Adeta oyunuyla sahada devleşti!

Takımın hızını kesiyor

Beşiktaş'ın yarıştan kopmaması için yapacağı; karamsarlığa düşmeden konsantrasyonunu bozmaması, savunmada hata yapmaması, top tutmaması, oyunu savunmadan başlatması forvet elemanlarının buldukları fırsatları (özellikle Demba Ba, Olcay ve Cenk Tosun) gollerle sonuçlandırması!
Gökhan Töre'nin kalitesine kimsenin sözü olamaz! Ancak; bazı yanlışlarından arınması gerekir! Örneğin; rakip savunmayı çok iyi ve rahatlıkla ekarte etmesine karşın topu elverişli durumdaki arkadaşına aktarmıyor, ataktaki Beşiktaş'ın oyun hızını kesiyor!
Bu yanlışları; "maçın yıldızı", Beşiktaş'ın kurtarıcısı olmasını engelliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor