03 Nisan 2015 | Cuma

Beceri ve birliktelik!

Sezon başında otoritelerin, şampiyonluk öngörülerinde önemsenmeyen, ancak 'sessiz ve derinden' gidişle seri puanlar toplayarak 'Zirve yarışında ben de varım' diyen Beşiktaş için en büyük handikap, rakiplerinden çok, savunmasıdır. Özellikle stoper sorunu şu ana dek çözümlenmiş değil! Haftalar sonra sakatlığı yeni geçen Sivok'un, umutla alınan Milosevic'in 'siftah' demeden sakata çıkması; Kartal'ın en büyük sıkıntısı!
Savunmanın göbeğindeki sıkıntıya karşılık Beşiktaş'ın iki kenar bekleri iyi işliyor.
Sağda Serdar Kurtuluş, hücumlarda pek etkili olmasa da kesicilikte rahatlık yaşatıyor. Yeni transfer Opare, iki yanda da oynayabilen hızlı, çabuk, atak bir bek. Motta da sol bekte hücum gücü yüksek bir kanat oyuncusu. Motta'nın sakatlığında Bilic, Opare'yi solda kullandı.
Görünen o ki; iki bekin hücumlarda katkı yapabilmesi için Bilic sağda Opare'yi, solda Motta'yı oynatacak gibi. Doğrusu da budur. Bir diğer doğru; Bilic'in, genç stoper Atınç'a sıkça şans vermesi olacaktır. 1.91'lik Atınç kulübede köreltilecek oyuncu değildir!
Beşiktaş'ın, üç derbiyi kaybetmesine karşın şampiyonluğun güçlü adayı olma özelliğini koruması ilginç!.. Üç derbiden 9 puan alsaydı; bugün açık ara liderlik koltuğunda oturmuş olacaktı.

En büyük zaafı!..

Beşiktaş'ın başarısında önemli etken; genç, enerjik, çok koşan bir kadroya sahip olması. Diğer önemli etken; Bilic'in maç içerisinde yaptığı zamanında hamleler ve oyuncu-taktik değişiklikleridir.
Bu hamleleri ve rakiplerini iyi analiz edişiyle çok maç kurtardı. Hırvat teknik adam eleştirilirken, yaptığı doğrular da konuşulmalı, görülmelidir! Yaptığı doğrular Beşiktaş'ı şampiyonluk adayı yaptı. Şöhretler topluluğu Galatasaray ve F.Bahçe ile yarışıldığı unutulmamalıdır! Beşiktaş'ın önemli zaaflarından biri gol attıktan sonra oyunu tutamaması.
Bu zaafı yüzünden hemen gol yiyor! Beşiktaş'a şampiyonluk kaçırtabilecek etkenler; sakatlık, kart cezaları ve futbolcular arasındaki form dengesizliğidir!
Üçüncü şık 'Takım oyunu'nu bozuyor!
Örneğin; Sosa, Oğuzhan, Olcay, Demba Ba, Gökhan Töre birbirini tamamlayacak formu göstermiyorlar!
Bireysel beceri iyi, birliktelik zayıf.
Bu zayıflık bugüne dek sonlanmalıydı.
Sezon bitiyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor