24 Eylül 2014 | Çarşamba

Aranan kan Sosa!

Beşiktaş'ın şansı gole yakın çok forvete sahip olması. Demba Ba, Mustafa Pektemek, Cenk Tosun, Oğuzhan, Kerim Frei, Gökhan Töre; Beşiktaş'ın hücumdaki silahları. Hepsi gole yakın ve gol şansları yüksek olan futbolcular. Bu ayaklardan bu sezon bir dolu gol izleyebiliriz.
İyi oynayan takımların gol atma yüzdeleri yüksek olur. Beşiktaş, iyi futbol oynuyor. İyi oyunda Slaven Bilic'in, tüm futbolculara şans vermesi gerçeği var.
Tüm futbolcular oynamaya hazır oldukları için giren futbolcu çıkanı aratmıyor.
Futbolcular 'takımdaşlığı' en iyi biçimde uyguluyor. Kıskançlık yok, birbirine destek var, görünen o. Bu yönden Bilic şanslı hoca. Elinde iyi malzeme var.
Örneğin; Mustafa Pektemek ile Oğuzhan. İkisini Bilic 'hamle' oyuncuları olarak kullanabiliyor.
İkisi de Bilic'i yanıltmıyorlar. İkisinin de yaratıcı özellikleri sınırlı olsa da ikisi de çok koşuyor, çok çalışıyor, Bilic'in vazgeçilmezleri. Öteki vazgeçilmez Veli; çok koşan, çok çalışan, hani ekmeğini taştan çıkaran bir futbol işçisi! Formasının terlemeyen noktası yok. Ayağındaki topu kaptırmıyor.

'10 numara' farklıdır
Orta sahadaki öteki ön libero Atiba, Veli kadar koşmuyor ama aklını kullanıyor, yoruyor. Top çalma becerisine sahip. Buna karşılık ayağındaki topu kaptırmıyor.
Veli gibi onun da oyun kurucu özelliği yok ama oyun kurucu 10 numara kadar orta sahada gereken oyuncu.
Futbol dünyasında 10 numara bir takımın beyni, kumanda merkezi... İpler, 10 numaranın elindedir. Bir takımın alacağı sonuçta baş belirleyicidir. Oyunun temposunu 10'un ayakları, zekası belirler.
Beşiktaş'ın, 10 numara diye aldığı Arjantinli Jose Sosa'nın daha oynamadan sakata çıkması, kafaları karıştırdı!
Eğer sakat geldiyse imzadan önce neden muayene edilmedi? Sakat değilse neden ilk 11'de oynamıyor?
Bursa deplasmanında 3 altın puan getiren gölün sahibi Olcay Şahan'a yaptığı asistle şu mesajı verdi; "Ben Kartal'da aranan kanım".
Biz de öyle gördük, umarım ciddi başka sakatlık yaşamaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor