22 Ağustos 2014 | Cuma

Takım olmak!

Beşiktaş; forvetiyle, savunmasıyla Arsenal maçında gördüğümüz gibi oyununu rakibine kabul ettiren takım oldu. Gerektiğinde katı savunma yapma riskini göze alıyor, takım savunmasını ise mükemmel yapıyor. Savunma mükemmelliğinde Hırvat teknik direktör Slaven Bilic'in zamanında savunma futbolcusu olmasının büyük payı var...
Gelelim forvet hattına; Demba Ba, Mustafa Pektemek, Cenk Tosun çok etkili golcüler. Cenk Tosun'un kusuru; Mustafa Pektemek gibi performansında süreklilik olmaması. Ancak bunlar fizik güç artırımıyla giderilebilir.

Para gerekiyor
Demba Ba; Beşiktaş'ın İlhan Mansız'dan sonra aradığı, özlediği santrfor. Senegalli forvetin, Mansız'dan farkı; çok koşması, rakibini yıpratan ataklar yapması...
Forvetin golcülüğü; Beşiktaş'ın önemli silahı, kozu.
Bunu iki Feyenoord maçında bir kez daha gözlemledik.
Beşiktaş'ın 'eksiksiz' takım olması için iki oyun kurucu yokluğu... Hani, denilebilecek ki birini bile bulamadı ki!..
Haklısınız belki ama doğrusu budur. İşin içinde sakatlık, ceza, formsuzluğun olabileceği düşünülmeli! Çok mal göz çıkarmaz!
Hele de Avrupa arenasında yarışmak istiyorsan!.. Dahası, üç cephede ter dökecek olan Beşiktaş'ın oyun kurucu eksikliğiyle Süper Lig'de, Avrupa'da alabildiğine zorlanacağı kesin! Böyle bir ekibe sahip olmak için elbette para gerekir!
O da yönetimin sorunu!

Erken havlu atılır!
Eksiksiz, iyi bir takımla Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa arenasında başarılı olmanın koşulu güçlü, geniş kadroyla mümkündür. Biz, başarının haritasını çizdik.
Haritanın kusursuz çizimi için 'takım' olunmalı! Eksik takım forvetiyle, orta sahasıyla, savunmasıyla gerçekleşir!
Beşiktaş'ta savunma da eksik.
Örneğin; stoper ve sağbek.
Bu eksikler giderilirse 'takım' olur, Avrupa'da boy gösterir. Aksi halde yapılan 'yamalı bohça'ya benzer, harcanan paralar çöpe gider!
Yani; üç cephede birden erken havlu atılır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor