08 Eylül 2014 | Pazartesi

Bekle bizi Litvanya

Maçtan önce rakibimizi bir adım önde gördüğümü samimi bir şekilde söyleyebilirim. Bugüne dek oynadığımız maçlarda beklenen basketbolu sahaya yansıtamadık ve kazandığımız maçlarda rakiplerimiz vasat takımlar olmasına rağmen zorlandık. Gelelim düne; Milli takımımızın en büyük eksikliği hiç yaratıcı olmaması ve hücumda bireysel performanslara bel bağlaması. Avustralya takımı maç boyunca bizden daha organizeydi.
Tam saha baskı ile bizi oyundan düşürdüler.

Hakem üçlüsü bize karşı çok acımasız düdükler çaldı ve rakibimize son saniyeye kadar yaklaşmamıza izin vermedi ta ki Preldzic sahneye çıkana kadar. Attığı üçlüklerle umudumuzu kestiğimiz anda bizlere çeyrek final kapısını açan isim oldu.
Haydi şimdi bir kez daha Şu ana dek ortaya koyduğumuz performans vasat olmasına rağmen bizleri son sekiz arasına sokmaya yeterli oldu.
Fakat şu andan itibaren kesinlikle hücumda daha yaratıcı ve düzenli olmamız gerekli.

Son oynanan Dünya Şampiyonası'nda hücumda beklentilerimiz olan birçok oyuncumuz vardı ama şimdi her maç yeni bir skorer çıkartmak zorundayız. Çeyrek finalde oynayacağımız rakibimiz Litvanya güçlü bir takım ve dün olduğu gibi son dakikalara geride girersek bu kez maçı çevirmemiz mümkün olmayabilir. Uzunlarımızın çember altını karartması lazım ve hücumda olan eksikliğimizi savunmamız ile telafi etmemiz gerekli.

Artık çeyrek finaldeyiz ve milli takımımıza inancımız tam. Kapasitemiz yüksek ama Ergin Ataman bir türlü oyuncularından maksimum verimi alamadı. Litvanya karşısında şampiyona boyunca oynayacağımız en etkili basketbolu sergileyeceğimizi umut ediyor, 12 Dev Adam'a başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor