26 Temmuz 2016 | Salı

O sene...

Gerek köşemden, gerekse sosyal medya hesabımdan camiaya, taraftarlara sabır, düşük beklenti temalı yazılar, mesajlar vermeye çalıştım.
Mali yapısı ve adeta aylardır iş yapmayan iş makinaları gibi makina parkında çekilmiş, paslanmaya terk edilmiş oyuncuları ile Trabzonspor'un sezonda zorlanacağını düşünüyordum.
Buna sezon başı ilk etap kampına yeni hiçbir oyuncunun dahil edilmemesi de eklenince; taraftarların konu sabırsa "o sezonun tam da bu sezon" olduğunu bilerek duygu planlaması yapmasının kaçınılmaz olduğunu işlemeye çalışmıştım!

***

Nokta transferler, sponsorluk çalışmaları, stadyumun sezona yetişmesi htimali gibi pozitif gelişmeleri gördükçe görüşlerimde "sabır ve istikrar" noktasında pek bir değişme elbette olmadı...
Lakin insan sıralı pozitif atakları gördükçe, sezonda Trabzonspor adına çok keyifli yazılar yazacağız, yorumlar yapacağız hissine de kapılmıyor değil ister istemez.
Beni bu hale getiren gelişmelerin, taraftarı "o sene, bu sene" havasına sokması da kaçınılmaz bir durum.
Trabzonspor her yıl şampiyonluğa oynayacak, onu hedefleyecek büyüklüğe sahip olduğu için de; az bir işaret görmek bile camiayı ayağa kaldırabilir yeniden.
Bu da geçmiş yıllardan test edilmiş bir durum!
O nedenle mesajlar çok dikkatli verilmeli, hedefin doğru işlenmesi, psikolojik sürecin iyi işletilmesi görevi hoca ve yönetimin ilk işi olmalı.

***

Şu an için tek sorun oyuncu gönderme noktasında işlerin istendiği gibi gitmediği şeklinde gözüküyor.
Yüksek maaşlı oyuncuların kolay gitmemesi de planlamaya dahildir diye düşünüyorum.
Varsa gizli taliplerinin de şu ortamda işi az maliyetle kapatma adına sabırla beklediklerini düşünüyorum.
Sezon'un ucu şöyle az bir şey gözüktüğünde onlarında "patır patır" döküleceğini düşünüyorum, eski sezonlarda olduğu gibi...

***

Hülasa... Trabzonspor yönetimi doğru işler yapıyor, nokta transferler yapıyor, eksik mevkileri yeni umutlarla takviye ediyor.
Uyum ve adaptasyon süreci idman görüntülerine bakılırsa sorunsuz gözüküyor.
Şehire adaptasyon için, tüm şehire önemli görevler düşüyor. İleride bu konuda neler yapılacağı hakkında görüşlerimi yazarım!
Morali yükseliyor Trabzonspor'un, moral de yükseltiyor.
Rakiplerinin de oyuncu alma(kazanma), satma(kaybetme) ve borç durumları dikkate alındığında sezona kendilerinden pek de farklı başlamayacağını düşünürsek...
"O sene bu sene" diyenlerin sayısının hayli artacağı ihtimalini gözardı etmeyin derim.
Görüntü güzel, gidişat iyi.
Camianın diğer unsurlarına da bir hazırlık kampı dönemi sanal da olsa şart...
Kolay gelsin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor