27 Haziran 2016 | Pazartesi

Hesap kitap devri...

Transfer dönemi alış veriş dönemidir.
Ne sadece alış, ne de sadece veriş dönemi değildir.
İhtiyaç fazlasını satmak, ihtiyacın kadarını da almak gerekir.
Hâl böyle olunca, şartlar ve UEFA uyarıları ortada iken yapacaklarının en iyisini, en doğrusunu yapman şarttır!
Bunu yaparken sağlıklı ortam oluşması, zamanın da ekonomik kullanılması, zamanı kullananların da sıkboğaz edilmemesi önemlidir!

***

Aldığın, verdiğin oyuncularla koruma altında tutman gereken bir makul kadro olması kadar, bir de makul kasan olmalı.
Şu an gözüken o ki, Trabzonspor emin adımlarla ilerleme, paniklememe, dışarıya bilgi sızdırmama yolunu tercih etmiş...
Transferler konusunda sadece bir net isim, hiç bir dedikodusu olmadan, kimsenin haberi olmadan ilan edildi.
Bu oyuncunun kalite düzeyi, şu an sessiz yürütülen operasyonların da referansı olacak düzeyde... Yani güven oyu bu hamleyle kazanılmış oldu taraftar düzeyinde.

***

Elbette memnuniyetsizler, ısrarcılar, panik halinde camı kırmaya çalışanlar her dönem olduğu gibi yeni yönetimin de enerjisini düşüren unsurlar olarak göze çarpıyor.
Lâkin imam bildiğini okuyor, bu güzel!
Yönetim tavizsiz yoluna devam ediyor... Hesabı ben devraldıysam, hesabı ben vereceksem, "karışma bende" diyorlar adeta...
Geçmiş dönemlerden sarkan borçlar, alınırken coşku veren ancak şimdilerde enkaza dönüşmüş 'oyuncu parkı' yönetimin elini kolaylaştırıyor da... Temkinli hareket edilmesinin gerekçeleri "geçmiş uygulamalarda saklı" demeleri yetiyor gibi camiaya!


***

Bir de Yumlu konusu var başlarında...
Sorumlu pozisyondaki herkesin, başkanından yönetimine, teknik adamına kadar herkesin kalması yönünde görüş belirttiği Mustafa Yumlu.
"Son boş mukaveleye imza atan oyuncu türü" olarak neslinin son örneği Mustafa Yumlu...
Osmanlıspor'un kendisine talip olduğu, Mustafa Reşit hocanın açık açık bunu ilan ettiği, ayrıca Kasımpaşa'nın da istediği Mustafa Yumlu...
Mali anlamda kötü sezon geçirmiş, hakemler marifetiyle TFF'nin neredeyse tüm kurullarınca liğme liğme doğranmış Trabzonspor'un günah keçisi Mustafa Yumlu.

***

Aldığı kuş kadar para ile de borçların ana nedeni sayılan Mustafa Yumlu...
Ona karşı yürütülen linç politikası bir moda akımına dönüştü sosyal medyada. Bazıları bilinçli yaparken, bazıları da rüzgardan...
Yönetim ise sessiz...
Bu oyuncunun ve dahi Zeki Yavru, Mustafa Akbaş, Muhammet Beşir ve Yusuf Erdoğan'ın da çok sağlam psikolojik destek almaları sezon başı yüklemeleri kadar önemli. Çünkü üzerlerindeki sosyal baskı türü bu genç yaşta kaldırılacak bir ağırlık değil... Ve bu durum sezon başladığında artarak devam edecek gibi duruyor...
Biz uyaralım da!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor