Necmi Perekli

Necmi Perekli

23 Mart 2015 | Pazartesi

Sistem doğru olunca

Bundan evvelki maçlarda Trabzonspor'un özellikle kendi sahasındaki maçları tek forvetle oynamaması gerektiğini söylemiştik. Çünkü tek forvet hem hücum gücünü azaltıyor, hem rakip savunma oyuncularının hücuma çıkışını engelliyor.
Ersun hoca bu maçta Cardozo ile Deniz'i oynatarak bize göre doğrusunu da yapmıştı.
Burada sistem ile birlikte Deniz'in direkten dönene topu ile attığı golü bir kenara bırakıyorum. Sadece bir forvet oyuncusu olarak Trabzonspor'un son yıllarda özlediği bir ileri uç elemanı olarak temayüz ettiğini gördük.
Deniz rakip savunmanın dengesini ve derinliğini bozarak çıkardığı toplarla da takımına pozisyon üretti.
Umarım Deniz hafta içi muhtemel şişirmelere kulak asmadan disiplinini bozmaz. Kendi yoluna, bu futboluna biraz da topla kaleye iniş fonksiyonu katarak devam eder.

İlerisi için umutlandık
Kaleci Hakan ise Trabzonspor'a fena (!) ısınmışa benziyor. Yaptığı kurtarışlar savunma oyuncularına yaptığı ikaz ve uyarılar ile aynı zamanda takım arkadaşlarına da destek olarak başarılı oyununu devam ettirmektedir.
Savunmada Uğur ile Medjani gerçekten uyumlu ve başarılı bir orta bek düeti teşkil ettiler. Orta sahada ise Özer ilk geldiği günleri aratmaktadır.
Fatih'in ise çalışkanlığı, top taşıyıcılığı ile rakibe yaptığı pres ve kovalamalar Trabzonspor'un diğer oyuncularına hem yerlerini almakta hem de nefes almaları konusunda yardımcı oldu.
Üç puanı iki net golle alan Trabzonspor bu futbolu ile umut verdi. Doğru sistem, doğru tercihler ile sezonun sonuna doğru özlediğimiz takımı izleyeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor