Necmi Perekli

Necmi Perekli

31 Ocak 2015 | Cumartesi

İyi sonuç

Trabzonspor kendi sahasında, kendi seyircisi önünde oynadığı maçta küme düşme çizgisinde olan Kayseri Erciyesspor'u yenerek zirve yürüyüşünü sürdürü.
Bordo-mavili takım ortaya koyduğu futbolla geçen maçlara göre daha derli toplu gözüktü ve ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.
Bu yarıda takımın tüm hatları ile gelecek için umut vadederken, ikinci yarıda sahayı tamamen rakibine terk edip tüm topları kaybeden, ikili mücadeleleri yitirip rakibine gol fırsatları tanımayan bir takım ortaya çıktı.
Nitekim bu dakikalarda Trabzon savunmasının bir anlık tereddüdünden istifade ederek golü atan da Kayseri Erciyes oldu. İkinci yarının ilk 25 dakikası sanki ilk yarıda seyrettiğimiz bordo-mavili ekip değildi.
Savunmada yapılan hatalar, mücadeleye giremeyen orta saha ve etkisiz forvetler görüntüsü ortaya çıktı.

Atamayana atarlar
Fakat oyundan Mehmet çıkıp Ferhat'ın girmesinden sonra Trabzonspor bir anda tekrar sahanın üstünlüğünü tarafına geçirmeye başladı.
Bu arada Sefa kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda başarılı olamayarak fırsat tepti. Ayrıca Cardozo'ya Bosingwa'nın attığı muhteşem pasları usta oyuncu ne yazık ki son vuruşları çok basit kullanarak gole çeviremiyor.
Sonra ise futbolun tabiatında var olan "atamayana atarlar" sloganı icabı rakip, Trabzonspor'u bunaltmaya ve bastırmaya başladı. Bu arada da nitekim gollük pozisyon da yakalanmadı değil. Fakat bunları kullanamayınca bordo mavili takım zor da olsa üç puanın sahibi oldu.
Trabzon galip geldi gelmesine de bu maçta yapılan hatalara saha kenarından daha bir önce ve inisiyatifle müdahale edilmesi gerekmez miydi?
Bu denli hataların ve geç müdahalelerin olacağı gelecek hafta Fenerbahçe derbisinde hiç affı olmayacağını hatırlatmak isteriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor