Necmi Perekli

Necmi Perekli

24 Ekim 2014 | Cuma

İstenen galibiyet

Trabzonspor kendi sahasında haftalardır hasret kaldığı galibiyetlerin ikincisini UEFA Avrupa Ligi maçı olan Belçika'nın Lokeren takımına karşı alarak hızına devam ederken, bu kategoride de "ben de varım" dedi.
Trabzonspor bu maça sekiz yabancı ile çıktı, fakat sahanın ve takımın en iyi adamı nazar boncuğu gibi ortada gözüken Zeki Yavru'muz idi. Hem savunmada hem de ofansif anlamda takımı adeta ateşledi.
Bordo-mavili ekip bu maçta haftalardır eleştirilerimizin ucunda olan Yatabare'li çift santrafor sistemi ile sahada gözüktü. Nitekim Yatabare takımına kornerden gelen topla ilk golü kazandırırken bizlerin eleştirilerimizde haklı olduğumuzu gösterdi.

***

Artık bu 2-0'lık galibiyetin şu veya bu şekilde teknik analizini yapmaktan ziyade Avrupa kupalarında kaybolan Türk takımlarının da bir yerde prestijini ve puan sıralamasındaki yerini düzelten takım olarak bizleri sevindirdi.
Bordo-mavililer sanırım tedbirli olmak veya rakibi tartmak adına biraz tutuk ve çekinceli oyunla ilk yarıyı bitirdi.
Her nasılsa ikinci yarıda ipini kopartıp orta sahanın rakip savunması üzerine yıkılması ile sahanın egemenliğini ele alınca bu baskı ve enerjik oyunla ikinci golü de Constant'ın ayağında kazanınca maç net bir skorla Trabzonspor'un olurken, taraftarlarına da önemli bir galibiyet hediye etmiş oldu.
Herkesin gözünün üzerinde olduğu kaleci Fatih de bu maçta beklenen güzel oyununu ortaya koydu. Yavaş yavaş takıma ve arkadaşlarına artık güven vermeye başlamış olması da sevindirici ve Trabzonspor için kazanç sayılan ayrı bir faktör oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor