Necmi Perekli

Necmi Perekli

15 Eylül 2014 | Pazartesi

Sakin ve mantıklı...

Trabzonspor kendi sahasında uzun zamandır hasret kaldığı seyirci topluluğu karşısında iyi bir ambiyans yakaladı ve bu ambiyansı değerlendirmek istedi.
İlk yarıda rakibi karşısında mahkum oynayan bordo-mavili ekip, ikinci yarıda ise sahada pozisyon bulan, oyuna ağırlığını koyan, rakibine zor anlar yaşatan taraftı. İkinci yarıda bariz yakalanan üç pozisyondan ne yazık ki istifade edemedi.
Diğer taraftan Fenerbahçe'nin ise direkten sekip auta giden şutu Trabzonspor için gerçekten bir 'şans' olarak nitelendirilebilir.
Trabzonspor'da oynayan tüm oyuncular görevlerini hakkı ile yaptı ve galibiyeti hak edecek bir futbol sergiledi.
Galibiyet gelmedi belki ama ortaya konulan futbol gelecek açısından sevindirici kabul edilebilir.
Bu takım ekip olarak iyi çalışıp oyunu sadece bir kanata yıkmadan her iki kanadı da değişimli kullanabilirlerse kolay kolay maç kaybetmez.
Kimseye fayda sağlamaz
Özellikle Avrupa kupası maçlarında iyi sonuçlar çıkarabilir. Dün akşam oynanan derbi maçı hem sahada hem de saha dışında futbolun spor olarak icra edilmiş olması açısından başarılı ve sevindiriciydi.
En önemlisi, bundan böyle hem seyirciler hem de oyuncular, maç öncesi ortamı germenin takıma hiçbir fayda sağlamadığını görmüş oldular.
Demek ki sakin, mantıklı ve akılla oynanan bir futbol kendi sahasında Trabzonspor'un her zaman lehine olacaktır. Puanlar paylaşılınca iki takım da sahadan memnun ayrıldılar.
Bordo-mavili takım dünkü maçta kazandığı puan ve oynadığı güzel futbolla Metalist Kharkiv karşılaşması öncesi moral buldu.
Ancak beni düşündüren Trabzonspor'un savunma önünde birikmesine karşın savunması arkasını gereği gibi kontrol altına alamaması...
Acaba Ukrayna'da alan denetimini gereği gibi yapamayan Trabzonspor'un başına bu görüntü sıkıntı çıkarır mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor