Necmi Perekli

Necmi Perekli

19 Nisan 2014 | Cumartesi

Deplasman bereketi

Trabzonspor iki hafta peşpeşe oynadığı iki deplasman maçında da başarılı futbol ortaya koyarak, geleceğin planlarını yaptığının işaretlerini verdi.
Geçen hafta Eskişehirspor karşısında 2-0 galibiyetin sonrasında gördüğü yersiz penaltı ile kaybettiği puanları bu hafta kendini riske etmeden telafi etmesini bildi.
Bordo-mavililer takımda gerek bilinçli gerekse zorunlu olarak yapılan önemli revizyon ve değişikliklerin semeresini haftalar ilerledikçe toplamaya başladı.
Haftalarda takım hiçbir faydası olmayan adeta zorla ava gitmeye çalışan oyuncuları ile puan toplamaya çalışıyordu.
Oysa ki futbolun kitabında istek ve şevk olmayınca başarının mümkün olamayacağı defalarca ikaz edilmişti.

Bosingwa faktörü
İşte Trabzonspor'un son haftalardaki başarılı çıkışının en önemli sebebi futbolun gereği olan ruh yoğunluğu geri gelince, puanlar sahada gözükmeye başladı. Bu arada küçük bir hatırlatma; sanki Trabzonspor kadro olarak sadeleştikçe çok daha iyi oynamaya başladı ha ne dersiniz?
Forvette Yusuf ve Henrique ikilisinin iyi anlaşmasına rağmen Olcan iki haftadır arkadaşlarını yalnız bırakıyor. O da formunu yakalasa Trabzonspor daha da iyi yerlere gelecek.
Savunmadaki değişiklik de bu anlayışın yerleşmesine yardımcı oldu. Mesela Bosingwa'nın ön liberoda oynaması takımın orta sahası için de ayrı bir etken oldu.
Bourceanu'nun tok, sağlam ve sade futbolu takımın oyununa etkili bir gösteri unsuru katıyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor