01 Temmuz 2016 | Cuma

Çekirge sıçrıyor

Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos, Hırvatistan maçındaki kadroyla şaşırtmıştı. Polonya önüne çıkarken 18 yaşındaki Renato Sanches'i ilk 11'e koymuştu. Hırvat maçındaki kestiği oyun kurucusu Moutinho'yu yanında oturtuyordu Santos. Polonya Teknik Direktörü Nawalka ise gözünü hangi bölgeye diktiğini Griscki tercihiyle gösteriyordu. Grup karşılaşmalarının parlayan yıldızı Kapustka yoktu.

İzlanda maçında sağ bek Vieirinha'nın hatasıyla puan kaybetmişti Portekiz. Bu kez onun yerine oynayan Cedric'in hatası gol getirdi. Kamil Grosicki'nin ısrarı ve Lewandowski'nin nihayet açılan ayağı Ronaldo ve arkadaşlarını zor duruma düşürdü. Portekiz'in biraz hareketlenmesi güçlü Polonya savunmasında gedikler açmaya başladı. Cristiano Ronaldo'ya ceza alanı içinde yapılan faulü hakem Brych, penaltı olarak değerlendirmediyse de kısa süre içinde Renato Sanches'in golü geldi.

Doğru dürüst kazanmadan

İkinci yarıda iki takım da küçük açıklar buldu. Pozisyonlar, pozisyoncuklar üretildi. Portekiz özellikle Ronaldo'yu bir türlü oyunun içine sokamadı. Turnuva başından bu yana en büyük problemleri bu zaten. Polonya ise rakip ceza alanı yakınlarına gelse de tehlikeli bölge içine sokamadı topu bir türlü.

Uzatmada giderek yorulan ayaklar vardı. İki takım daha da temkinli olmaya başladı. Penaltılar ufukta görünmüştü. Ronaldo önderliğindeki Portekiz, bir beraberlik daha alıyordu. Polonya ise belki galibiyetten beraberliğe düştü ama penaltılar, onlar için kötü senaryo değildi. Penaltılarda kazanan Portekiz, Ronaldo'yu harekete geçirmeden ve doğru dürüst maç kazanamadan yarı finalist oldu bile.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor