18 Haziran 2016 | Cumartesi

İtalya ikinci yarıda

Maçtan önce iki takımın teknik direktörleri belli ki düşünmüş taşınmış ve beraberliğin iyi sonuç olacağına karar vermiş. Maçın genelinde ve özellikle de ilk 1 saatinde pozisyona girmeye üşenen iki takım vardı.
İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Antonio Conte, maça ilk karşılaşmadan farklı olarak Darmian yerine Florenzi ile başladı.
Ancak ters kanatta oynayan Florenzi, takımın düşük temposuna ilaç olamadı. İrlanda beraberliğinden sonra İtalya karşısına tedirgin çıktı İsveç. Bir yenilgiyle büyük sıkıntı yaşayacaklarını biliyordular. İrlanda maçında olduğu gibi en büyük silahları İbrahimovic'i tehlikeli bölgede buluşturmaya mecalleri yoktu. Bir takım 2 maç boyunca kaleyi bulan şut atamaz mı?
Conte, ikinci yarıda Candreva ile Florenzi'yi daha çok oyuna soktu. Hareketsiz İsveç'in bir tehdit oluşturamayacağını çözünce kanatlardan inmeye başladılar.

İbrahimovic tatile gelmiş
İsveç, pozisyon üretebilen Belçika'dan farklı bir takımdı. Conte'nin değişiklikleri de oyuna olumlu etki yaptı. İtalya'nın Eder'le kazandığı golde pası sonradan oyuna dahil olan Zaza verdi. İtalya böylelikle Belçika'dan sonra İsveç'i de yenip son 16'ya artık favorilerden biri olarak gidiyor.
Sıkı savunma ve istenince hücuma hızlı ve net çıkışlar. İtalya için iyi bir Avrupa Futbol Şampiyonası görünüyor ufukta.
Zlatan ve arkadaşları içinse yolun sonu mu geliyor? Belçika'yı yenmeleri şart.
Ama görünen köy kılavuz istemez. Şu ana kadar oynadıkları futbol içler acısı.
İbrahimovic de sanki tatile gelmiş gibi. Yenilgiye, kötü futbola isyan etmiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor