15 Haziran 2016 | Çarşamba

Süt dökmüş Ronaldo

Portekiz deyince önce Ronaldo. Dünyanın en iyi ya da ikinci en iyi futbolcusunun performansı, Portekiz için de belirleyici. Figo önderliğindeki bir önceki neslin çekilmesinden sonra Ronaldo, milli takım formasıyla hep hayal kırıklığı yaşadı.
2004 Avrupa daha takım lideri olmamıştı.
Son 10 yılda hep onun ayağına baktı Portekiz.
O varsa vardı takım, yoksa yoktu.
Dün gece maçın ilk yarısında Ronaldo'nun takım arkadaşları başroldeydi. Nani, Mourinho, Gomes, Vieirinha... Maçın başında İzlanda'nın Sigurdsson'la kaçırdığı golden sonra Portekiz yavaş yavaş oyunun hakimi oldu. Nani devamlı savunmanın arasına girdi. Vieirinha kenardan toplar getirdi.
Oyun rakip alana yıkıldı. Nani'nin golü dışında da pozisyonlar yakalandı. Ronaldo gol kaçırdıktan sonra bile stres altında değildi.

Çakır ve ekibine tebrikler
İkinci yarıya çıkılırken tahminimiz Portekiz'in daha fazla üstüne koyarak devam edeceği şeklindeydi. Ancak ne olduysa o ara oldu. Savunmanın arkasına sızan Bjarnason'un attığı gol eşitliği getirdi. Tamam bu gol moral verdi İzlanda'ya ama Portekiz'in yere sağlam basarken birden düşmesi beklenmedik bir gelişmeydi.
Topun arkasına geçen İzlanda karşısında Ronaldo da iyice kayboldu. Tabii ki tek tabanca olması zarar vermişti geçmişte ama süper yıldızdan şimdi sorumluluk almasını beklemek yanlış olmazdı. Real Madrid formasıyla gol atamayınca deliren Ronaldo gitmiş süt dökmüş kedi gelmişti. İleride daha büyük rakiplere karşı ne olacaktı?
Portekiz'in bu turnuvada bir yerlere gelme gibi bir hedefi varsa ilk yarıdaki takım performansı artı Ronaldo faktörü gerekir.
İzlanda ise ilk yarı bocaladı ama sonrasında heyecanı yendi.
Cüneyt Çakır ve ekibi, kendilerinden emin bir şekilde maçı yönetti. Sonsuz tebrikler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor