11 Haziran 2016 | Cumartesi

Payet kurtardı

Fransa, Euro 2016'nın ev sahibi ve favorisi. Birçok otorite, dünya şampiyonu Almanya'nın bile önüne koyuyor onları... Romanya, eleme aşamasında sadece 2 gol yemiş bir takım.
Fransa'nın elinde kaliteli bir orta saha var. Ancak hem Kante hem Matuidi oynayınca beyin Pogba yalnız ve etkisiz kaldı. Rumenler istedikleri gibi orta sahada kalabalıklaşıp hücum yollarını kesebildi.
Deschamps, Payet'yi forvet üçlüsünün soluna koymuştu. Açıkçası Payet'yi sadece hücumu ayakta tutabilen. Griezmann, kafası direkten dönse de etkinlikten uzaktı. Giroud faul kokan bir gol attı ama güven verip vermediğini Fransızlar'a sormak gerekir. Sonuçta onları kurtaran da Payet'nin harika son dakika golü oldu.
Fransa'nın savunması sıkıntı sinyalleri veriyor. Orta sahadan Kante ve Matuidi katkısına rağmen geri dörtlünün tamamı el bombası kıvamındaydı. Evra, eski görüntüsünden bu kadar uzaktayken zıpkın gibi Digne'nin yedek oturması garipti.
Rumen takımı sınırlı kapasitesine rağmen hem yürekli oynadı hem de rakibin topla oynadığı dönemde bile ezilmedi.
Chiriches-Grigore ikilisi kaya misali performans ortaya koyuyorlar. Eğer etkili bir santrforları olsa bu turnuva onlar için daha iyi şeyler vadedebilirdi.
Fransa'nın sonraki maçlarda değişikliğe ihtiyacı var. Martial ya da Coman'dan birini öne koyup Payet'yi sağa çekip Matuidi ve Kante'den birini kesmek istedikleri oyuna katkıda bulunabilir.
Yoksa çok tahmin edilebilir oluyorlar ve gol bulmaları zorlaşıyor.
Böyle olursa da bu savunma ve hücum problemiyle şampiyonluk hayal olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor