10 Ocak 2016 | Pazar

Deneme maçı!

Trabzonspor ligin ilk yarısını ne futbolcuların ne de taraftarların kabul edebileceği bir sırada tamamladı.
Böyle bir durumda bordomavililerin aslında lig için bir hazırlık maçı konumunda olan bu karşılaşmada bir reaksiyon vermesini beklerdik.
En azından ligin ilk bölümünde normal potansiyellerinin çok altında mücadele veren Mehmet gibi, Erkan gibi yıldızların o asıl performanslarından esintiler göstermelerini beklerdik.
Trabzonspor'un Mbia ve Cardozo'dan yoksun olması tabii ki oyununu etkiliyor.
Sağ tarafta da Cavanda'nın yokluğu takımın dinamizmini etkiliyor.
Ama kendi milli takımlarında oynamış ve oynamakta olan Erkan, Mehmet, Marin gibi zeki oyuncuların sistemli bir oyunun parçaları olmaları gerekirdi.
Kendisinden zayıf bir takıma karşı oyun üstünlüğünü ele almakta bu kadar zorlanması Adanaspor'a maçın ilk yarısında üç tane net fırsat vermesi düşündürücü.

Kendini gösterme çabası
Trabzonspor dün sanki bazı futbolcularını deneme maçına çıkarmış gibiydi.
Hepsi topu ayaklarına alıp takımdan çok kendilerini gösterme çabası içindeydi. Aslında yönetim değişikliği de onlar adına bir motivasyon kaynağı olmalıydı. Eğer Aytaç'ın rakipten sekerek ağlara giden topu olmasa maçın nereye gidebileceği belirsizdi.
Bu maç gösterdi ki Trabzon ne yapıp edip Mbia sorununu halletmeli.
İkinci olarak da Cardozo'nun oynamadığı maçlarda santrfor olarak Muhammet oynamalı. Muhammet oynadığı kısa dönemlerde ya gol attı ya da takımın oyununa büyük katkıda bulundu.
Deniz'in iyi niyetine kimsenin itirazı olamaz ama Cardozo yoksa yine skorer kimliği olan bir oyuncu onun yerine oynamalı. Bunun yanında Muhammet Beşir şu ana kadar gördüğümüz kadarıyla kısa vadede Türk futboluna yeni bir soluk getirecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor