29 Aralık 2015 | Salı

Yine tek fark

Fenerbahçe dün akşama daha önceki maçlarının birçoğundan daha baskılı başladı. Bu kadar önde, bu kadar verimli başlayınca pozisyonlar ve nihayetinde Persie ile gol de geldi. Açıkçası o dakikalarda kimseler maçın zora girebileceği hissiyatında değildi. Diego'nun sakatlanıp Ozan'ın girmesi sakatlık ve cezalılar nedeniyle hamle oyuncusu eksikliği yaşaması muhtemel Vitor Pereira'nın yüzünü ekşitti.
Fenerbahçe üstünlük dönemlerinde 2. golü bulamadı. Devre biterken biraz olsun kabuğunu kıran Sivas, hızlı oyuncularıyla ev sahibinin son zamanlarda yakaladığı takım savunmasına nanik yaptı. Beykan'ın golü, Fenerbahçe'ye stres anlamına geliyordu.
İkinci yarının ilk bölümündeki doldur-boşalt ne takımın oyununa ne de Van Persie'ye faydalı oldu.
Hollandalı sevmediği oyun tarzında etkisiz kalırken Pereira'nın bir Fernandao hamle şansı yoktu. Sivasspor, bu bilinçsiz dönemde ara ara geldi. Ama bu gelişler son noktada etkisiz kaldı.Caner'in oyuna girişi orta sayısını arttırdı. Sonunda bunlardan birinde Kjaer işi bitirdi.
Fenerbahçe 40 puan topladı. Genel anlamda takım savunmasını toparladı.
Ama hâlâ hücumda fazlasıyla soru işareti var. Ciddi baskıda bile istenilen goller gelmiyor. Sanki rakip ceza alanı yakınlarında plandan çok doğaçlama var. Planlı pas trafiği olmayınca başta Gökhan olmak üzere birçok futbolcunun emeği heba oluyor. Fenerbahçe için her şeye rağmen mutlu bir tatil olacak.
Ama dönüşte hücum setlerinin gerçek anlamda düzenlenmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor