21 Aralık 2015 | Pazartesi

İstediğini aldı

Fenerbahçe açısından yeni bir aşamaya giriliyor. Artık cicim ayları bitti. Her maç, her puan önceki haftalardan daha kritik. Belki birkaç art arda 3 puan Galatasaray'ı tamamen yarıştan düşürecek. Ya da puan kayıpları sıkıntıları daha fazla gün yüzüne çıkaracak. Dün akşam Vitor Pereira'nın istediklerini maçın belli bir bölümünde sahada gördüğünü düşünüyorum.
Ersun Yanal döneminde savunmasını öne çıkartıp ikinci topları alan bir Fenerbahçe vardı. Sarı- lacivertliler, bu özelliklerini geri almış görünüyor. Böylelikle özellikle maçın ilk yarısında olduğu gibi rakibi kendi yarı sahasına hapsedebiliyorlar. Bu maç öncesinde en büyük eleştirimiz, takımın santrforuna uygun yerde topun az aktarıldığıydı. Ama dün akşam Fernandao herhalde orta saha ve kanat oyuncularından fazla şikayetçi olmayacaktır.
Dün akşam Fenerbahçe 4-5 net pozisyon yakaladı. Bu baskıdan daha fazlası beklenebilirdi. Temponun baskıda istenen seviyede olmaması hücumda problem.

Ağzının içine ortaladı

Markovic'in, Gökhan'ın hızlarından yeterince faydalanıldığını düşünmüyorum.
Markoviç özellikle ilk yarıda çok faydalı oldu. Fernandao'nun ağzının içine ortayı da yaptı.
Fenerbahçe, ilk yarının son haftasına hiç de fena olmayan bir puanla giriyor. Beşiktaş'ın üzerine de baskıyı oluşturdular.
Hakem Mete Kalkavan belki de maçın ilk 15 dakikasında 1-2 müdahaleyle çözebileceği soruna kayıtsız kalınca ikinci yarıda çokça faullü, çokça tartışmalı anlarla kendi işini zorlaştırdı. Sinirler gerildi, Nani ve Uğur arasında kaçın kalitesini düşüren sürtüşme yaşandı.
Gençlerbirliği sadece mücadeleyle bir yere varabilir mi? Ya da bir başka soru soralım. Devamlı hoca değiştirmekten oyun ezberi sağlayabilirler mi? Bankadaki parası kulübün artık tek övünç kaynağı kaldı.
Gidişat hoş değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor