09 Mayıs 2015 | Cumartesi

Azap

Son iki haftadır Galatasaray'da kilit isimlerdi Hakan Balta ve Emre Çolak. Dün akşamki Torku Konyaspor mücadelesinde ilk 11'de değillerdi.
Hakan'ın yokluğunu açıklayabiliriz.
Olcan'ı sol bek oynatarak, baskı kurmak istemiş olabilir Hamza Hoca.
Ama açıkça söylemek gerekirse Bruma'nın, Emre'ye tercih edilmesi pek de beklenen bir karar değildi. Hamza Hamzaoğlu açısından iç açıcı olmayan nokta Bruma'nın sahada olduğu dakikalarda Galatasaray'ın olumlu bir görüntü çizmemesiydi.

Selçuk takıma hayat verdi

Torku Konyaspor'un başındaki Aykut Kocaman, ligin ikinci yarısında oturttuğu düzenle, Galatasaray'a boşluk bırakmamaya niyetliydi. Çok iyi yerleşen bir oyuncu grubu, ortaya gücünü koyamayan Galatasaray'ın baskı kurmasına izin vermedi. Ilk yarıda Kenan ve Mahlangu'nun bulduğu pozisyonlar Konyaspor'un öne geçmesini bile sağlayabilirdi.
Ikinci yarıda Hamza Hamzaoğlu, oyuna Umut Bulut ve Emre Çolak'ı oyuna aldı. Düzenle sağlayamadığı üstünlüğü topu ileride tutarak hatta gerekirse uzun toplar kullanarak yakalamaya çalıştı. Konyaspor ise rakibi hep rahatsız ederek ailece gelmelerini bir ölçüde engelledi. Ama duran topta Selçuk'un kafasından gelen galibiyet golü, Galatasaray'a hayat verdi.

Doğru yapanları oynatmalı
Şampiyonluk yolunda bir kritik galibiyet daha. G.Antep galibiyetindeki gibi son dakikalarda duran toptan gelen bir gol. Ama açıkça söylemek gerekirse bu futbol, bu stresle her maç G.Saray için azap şeklinde geçecek gibi. Hamza Hamzaoğlu'nun doğruyu yapan futbolcularına sarılması gerekiyor. Yoksa iç saha maçları bile böyle geçecek.
Torku Konyaspor ise kontraları da buldu ama bir türlü bitirici noktada doğru oyuncuları bulunduramadılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor