01 Eylül 2014 | Pazartesi

Savunmaya dikkat!

Geçen sezonun son maçında Fenerbahçe, Karabük'ü 4-0 yenmişti.
Açıkçası dün akşamın başlangıcı da o maçın devamı gibiydi. Tempolu, istekli Fenerbahçe, Perşembe gecesi Fransa'da 120 dakika oynamış Karabük karşısında soldan soldan geliyordu.
Emenike'nin golü geldiğinde işin bittiğini düşünenler hiç de az değildi.
Golden sonra yavaş yavaş tenpoyu düşürdü Fenerbahçe. Topla daha fazla oynayan bir Karabük vardı. Ama Fenerbahçe'nin savunması, hücum gücü kadar yüksek düzeyde değil.
Küçük bir hata, F.Bahçe altyapısından Erdem'in ortası ve Kumbela'nın golü.
2. yarının başında yine tempolu ve baskılı bir F.Bahçe ve yine erken gelen gol.
Bu kez tempoyu düşürmedi Fenerbahçe.
Ama bu kez farkı getirecek pozisyonlar kaçtı. Kartal, Diego'yu oyuna alırken öndeki üçlüden adam eksiltti. Bu, gelecek haftalar için nasıl bir saha içi dizilişi olabileceğinin sinyaliydi bence. Diego'nun takım öndeyken girmesi bir avantaj sağlayabilirdi. Ne var ki Kadlec'in kendi kalesine attığı gol rahat olabilecek bir maçı yine zora soktu F.Bahçe adına.

Webo çok önemli adam
Bu kez deWebo'yu Kadlec'in yerine alarak bir risk aldı Kartal. Kamerunlu attığı golle ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Meireles de Fenerbahçe'nin iyilerinden biriydi.
Fenerbahçe için önümüzdeki haftalarda en büyük sorun savunma yapılanması olacak gibi görünüyor. Yoksa işin hücum tarafında İsmail Kartal'ın elinde fazlasıyla alternatif oyuncu ve diziliş var.
İki not: Fenerbahçe altyapısında oynayan 30 yaşındaki Erdem'in 27 yaşına kadar Süper Lig görmemesi bir scouting sorunu değil midir? Ya da önerildi ama hiçbir takım onu almadı.
Her şekilde futbolumuzun çarpık yönetim tarzının bir başka örneği sağ bek Erdem. Maçın hakemi Mustafa İlker Coşkun'un özellikle ilk yarıda ne yapmak istediğini anlayamadım.
F.Bahçe'den Emre Belözoğlu, Karabük'ten Emre Güngör ve Erkan Kaş'ın sahada kalmaları gerçekten çok ama çok sabırlı olmayı gerektiriyordu (!).

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor