06 Temmuz 2014 | Pazar

Tek gol yetti

Bu Dünya Kupası'nda şampiyonluk adayı takımların değil Kolombiya gibi, Şili gibi, Fransa gibi bir alt kategoride gösterilen takımların oynadıkları futbol daha fazla beğeni topladı.
Brezilya, Arjantin gibi takımlar yıldızlarının anlık hareketleri ile sonuca gidiyor. Çeyrek finale kadar Messi'nin etinden, sütünden, yününden yararlanan Arjantin genç Belçika karşısında bu kez forveti Higuain'e sarıldı.
Oynadığı 4 karşılaşmada zor gol yiyen ve oyunu hep son 20 dakikada çözen Belçika bu kez Messi'ye odaklanayım derken erken bir golü kalesinde gördü. Açıkçası yine ikinci yarının ortalarına kadar Arjantin'i, hem de ahım şahım oynamayan Arjantin'i zorlayamadılar bile. Belçika'nın hakkında büyük umutlar beslediği Eden Hazard bir maçta daha kayboldu gitti.

Messi ne kadar yeter?

Arjantin ise erken golün avantajını maç boyu kullandı. Zaman zaman Messi de Belçika'nın ağır savunması arasında cirit attı.
Ancak Di Maria'nın sakatlanması Mascherano ve Biglia'nın hücuma neredeyse sıfır katkısı Güney Amerika temsilcisinin kısır kalmasına neden oldu.
Artık yarı finalde Arjantin. Bundan sonra sadece Messi'ye dayalı oyunun fayadası olacak mı? Eğer Angel Di Maria'nın sakatlığı da ciddiyse muhtemel bir Hollanda eşleşmesinde kalabalık savunmayı nasıl aşacaklar. Çünkü ne orta saha ne de kanatlardan hücuma destek geliyor. Belçika ise bütün heyecanını artık 2016 Avrupa'ya taşıyacak. Bu turnuvadaki kazançları tecrübe ve De Bruyne oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor