29 Haziran 2014 | Pazar

Zor dostum

Aslında her şey çok kolay olacakmış gibiydi Brezilya için. İlk yarıda o kadar kişisel hata yapıyordu ki Şili, Brezilya'nın yetenekli oyuncularının gol bulması işten değil gibiydi. İkramlar peş peşe geliyordu.
Nitekim Liliput ülkesinin sakinleri kıvamındaki Şili savunması beklenen duran top golünü yedi. Artık Brezilya rahatlayacak derken bizim takımlarımızı eleştirdiğimiz türden bir gol yedi ev sahibi. Taçtan yenen ve bireysel hatalarla dolu bir gol.
Kaçan goller ve yenilen gol, ikinci yarıyı kabusa çevirdi Brezilya adına. Organize olamayan, pas trafiğini kuramayan bir takım görünümünde bir ekip.
Sanki Şili hata yapmazsa bir şey olmayacak gibiydi. Bir de üstüne Şili orta sahada daha iyi top yapmaya başlamıştı. Seyircinin sabrı taşmaya başladı. Oyundan alınan Fred yuhalandı.

Özgüvenleri yok
İlk yarıda hata üzerine hata yapan Şili, ikinci yarıda inanılmaz bir pres yaptı. Fiziksel güçlerini sonuna kadar zorladılar.
Brezilya, bunu aşabilmek için 70'lerin sonuna kadar neredeyse bir şey yapmadı. Kanat bekleri yerinden kıpırdamadı. Hulk özelliklerini olumlu olarak yansıtamadı bir türlü sahaya. Brezilya çeyrek finale yükseldi. Ama hâlâ aynı tıkanma devam ediyor.
Fred'in özgüveni sarsılmış görünüyor.
Son dakikalardaki ve uzatmadaki baskı belki de Şili'nin yorulmasından da kaynaklandı.
Pinilla, 120'de o golü atabilse felaket olacaktı Brezilya için. Bu turu ancak penaltılarla geçebilen Brezilya'nın aklı başına gelmezse ne olacak? Kupanın ilerleyen bölümünde taraftar baskısını daha fazla hissedecek olan Brezilya'nın mutlaka farklı denemeler yapması gerek. Yoksa 1950'nin bir tekrarı ülkede krizi büyütür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor