01 Şubat 2014 | Cumartesi

Sadece galibiyet

Beşiktaş cezalı değildi, sadece kadın ve çocuklara karşı oynamıyordu ama bu kez sadece bu havada ve bu traf ikte Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gelmeye cesarat edenlere karşı oynuyordu.
Geçen haftaki kısır ve pasif ama beklenmedik derecede karlı Trabzon deplasmanından sonra bu kez maç kazanmayı unutan Erciyesspor önündeydiler.
Açıkçası bugüne kadar büyük takımları iyi analiz edip çözmesiyle tanıdığımız Hikmet Karaman'ın sahaya çıkardığı onbir hepimizi şaşırttı. Bir yandan bir bildiği vardır herhalde diyorduk içimizden ama maç başlayınca gördük ki, ilk yarıdaki 10-15 dakikalık bir bölüm hariç Karaman vezirsiz oynayan bir satrançcı gibiydi.
Rakibin veziri olmayınca Beşiktaş biraz Olcay biraz Gökhan biraz Almeida derken devreyi önde kapattı.
İkinci yarının başında Karaman vezirlerini yavaş yavaş oyuna sokarken Beşiktaş çoktan farklı galibiyete yelken açmıştı.
Geçen haftaki Beşiktaş açıkça söylemek gerekirse çok da heyecan verici değildi. Dün gece de üç dört oyuncunun bireysel performansının dışında çok da taraftarı memnun edecek bir görüntü yoktu. Nihayet kadroda kendisine yer bulan Pedro Franco çok da sırıtmadı.

Jones katkı sağlar
Beşiktaş Jones ile orta sahasına önemli bir takviye yaptı.
Amerikalı özgeçmişinin hakkını sahaya yansıtırsa Beşiktaş'ın orta saha organizasyonu çok daha verimli olacak.
Kayseri Erciyesspor maç kazanma ref ekslerini tamamen unutmuşa benziyor. Kağıt üzerinde hiç de zayıf takım değil. Hikmet Karaman'ın bu kadrodan çok daha iyi verim alabileceğini bu halleriyle bile maçın nereye getirdiklerinden anlayabilirsiniz.
Beşiktaş için maçın sonu yine zor oldu. Bilic önemli silahlarını erken çıkarınca son anlarda sıkıntı yaşandı. Yine de Beşiktaş çok önemli bir galibiyet aldı. Takımın özellikle bu dönemde galibiyete çok ihtiyacı vardı. Yeni transfer Jones'un çabuk uyum sağlaması da Beşiktaş için büyük önem taşıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor