Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

26 Kasım 2015 | Perşembe

Kalitesi yok

Antalyaspor maçı sonrası Sneijder ne demişti hatırlayalım:
1-Bir taktiğimiz ve bir sistemimiz yok...
2-Savunmayı nasıl yapacağımızı ve hücumu nasıl yapacağımızı öğrenmemiz gerekir...
Sneijder şimdi bu sözlerine ek yapıp Galatasaray'ın takım olarak Şampiyonlar Ligi seviyesinde olmadığını da itiraf etmeli..
Çünkü Sneijder, Podolski, Muslera, Selçuk İnan biraz da Burak Yılmaz dışında Galatasaray'ın kaliteli ve sonuca etki edecek oyuncusu yok. Bu kalite eksikliğini ve sıradanlığı Atletico Madrid önünde iyice gördük. Madrid'te Galatasaray'e ne gerekiyor; galibiyet değil mi? Galatasaray ne yaptı; rakip kaleye bile gidemedi ve üstelik mahkum oynadı.. Tek kale yapan Atletico Madrid önünde Sneijder'in girdiği gol pozisyonu dışında Galatasaray'ın rakip kalede ciddi bir ayak izi bile yoktu. Neden? Çünkü kalite yok, sistem yok, taktik yok.. Devler Ligi'nde maçlar Nasreddin Hoca'nın göle maya çaldığı gibi, "Ya tutarsa" mantığıyla kazanılmaz.

İdmanda bile atamaz
Atletico bir taktik takımı olduğunun dersini verdi. Nasıl mı? Yasin önüne atılan toplara koşu yaptığında hep ikili baskı yedi ve ceza alanına bile giremedi.
Atletico'nun tüm atakları hep Filipe Luis ile başladı.. Top Filipe'ye geçtiğinde Atleticolu her oyuncu nereye koşu yapacağını ezbere biliyordu. Önde baskı yaparak Galatasaray'ın geriden oyun kurmasına asla izin vermeyen Atletico takım olarak savunmaya öyle çabuk döndü ki; Podolski, Yasin, önce Sabri ardından Olcan önde tek top bile tutamadı. Bilal orta alanda çaresiz ve ağır kaldı. Jem Karacan basit ve gücü ettiğince oynadı. "Galatasaray olsun başka takım olsun maça savunmayla başlar" diyen Mustafa Denizli'nin Galatasaray'a önce takım halinde nasıl savunma yapılacağını öğretmesi gerekiyor. Eğer Devler Ligi'nde Galatasaray gruptan çıkamadıysa kalite noksanlığının dışındaki en büyük etken savunmada yapılan pozisyon hatalarıyla yenilen basit gollerdir. Bir örnek vereyim; Griezmann'ın ilk golünde Gabi orta yapmak için kanattan bindirme yaptığında Galatasaray savunması çevre kontrolü bile yapmadı. Griezmann idmanda bile atamayacağı golde topa bomboş durumda kafa vurdu. Astana aldığı puanlarla büyük sürpriz yaptı. Şimdi TT Arena'da resmen bir final izleyeceğiz. Dilerim Galatasaray, Astana önünde hayal kırıklığı
yaratacak bir sonuç almaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor