Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

17 Aralık 2014 | Çarşamba

Ciddiyet

Galatasaray'ın Hamza Hoca ile yükselişi sürüyor. Skorun büyüklüğüne bakıp Galatasaray'ı göklere çıkarmak yanlış olur. Çünkü Balçova'nın oyuncu kalitesi ve gücü G.Saray'a kafa tutacak kapasitede değil. Ancak zihniyet olarak Balçovalı oyuncular oyunu çirkinleştirmediler, kapanmadılar, skor büyümesine rağmen G.Saray'la güçleri yettiği kadar mücadele etmeye çalıştılar.
G.Saray'da Hamza Hoca ile birlikte değişen zihniyeti Balçova önünde fazlasıyla gördük. Örnek mi, dakika 85; Galatasaray 8-1 önde ama tüm futbolcular rakibe baskı yapmaya devam ediyor. Ciddiyet ve yardımlaşma Hamza Hoca'nın yarattığı sevgi ortamında üst düzeye tırmanıyor.

Sinan'ın golü mükemmeldi

Oyunculardaki değişime de dikkat çekmek istiyorum. Prandelli kalsaydı Bruma, Yasin ve Emre Çolak kesin gönderilecek, Pandev de yönetime ayrılmak istiyorum diyecekti. 10 golün birbiriyle yarıştığı maçta ön plana çıkan oyuncular öncelikle gönderilmesi düşünüler Yasin ve Pandev'di. Yasin gecenin asist kralı olurken Pandev birbirinden harika goller atarak kalitesine güvenen Hamza Hoca'ya "Beni kafandan silme" mesajını verdi.
Sinan Gümüş'ün oynayacağı futbol merak konusuydu. Sinan oyuna girdi, taraftarın desteğini aldı ve hazırlanış ve vuruş kalitesi yüksek bir gole imza attı. Prandelli döneminde korkak ve savunmaya yönelik futbol oynayan G.Saray gol yollarında kısırlık yaşıyordu.
Hamza Hoca'nın oyunculara özgürlük tanıması G.Saray'ı da golcü bir ekip hüviyetine büründürmeye başladı. G.Saray'ın 3 gün arayla attığı gol sayısı 14. Ama en önemlisi G.Saray kaleye şut atmayan bir takımdı. Konya ve Balçova maçlarında şut olarak ciddi bir yükselişe geçti. Her futbolcu kaleyi gördüğünde şutu deniyor.
Hamza Hoca Olcan'ı, Selçuk İnan gibi oynattı.
Olcan sahanın her yerine koştu çok çalıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor