Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

02 Ekim 2014 | Perşembe

3-5-2 rezaleti

Galatasaray Avrupa'da zaferlerini hep cesur oynayarak, rakipten korkmayarak kazanmıştır. Kaybettiği maçlarda bile asla teslimiyetçi bir ruh sergilememiştir. Çökmüş İtalyan futbolunun zihinsel olarak tükenmiş ama kendilerini kaf dağında gören İtalyan hocalar yüzünden G.Saray Avrupa'da uzun aradan sonra Terim'le yeniden yakaladığı "Avrupalı ruhunu" kaybediyor.
Başkan Ünal Aysal'ın takımın başına musallat ettiği vizyonsuz, maceracı, inatçı İtalyan hocalar sayesinde Galatasaray sıradanlaşıyor... Prandelli için "İnatçıdır" diyorlar. O inatçılık G.Saray'a zarar veriyor. Görünen köy kılavuz istemezmiş.
Sivas maçında 3-5-2 sisteminin yol açtığı zaafiyette Utaka ile Atıf eğer Welbeck-
Alexis Sanchez olsaydı Emirates'deki facia TT Arena'da yaşanırdı. Sivas'tan daha çabuk, daha hızlı ve daha kaliteli bir takıma karşı 3-5-2 oynanır mı?

PRANDELLİ İÇİN DENİZ BİTMİŞTİR
Melo'yu hızlı ve uzun boylu Welbeck'le eşleştirirsen M.United'in "Kabız golcü" diye kovduğu adamın hattrick yapmasını sağlarsın. G.Saray geçen yıl Juventus'u TT Arena'da yenerken golü Sneijder atmıştı. Gol atan, attıran Sneijder'i ön liberoya mahkum edersen Arsenal kim için önlem alacak ki?
3-5-2 rezaleti artık son bulmalı, herkes yerinde oynamalı. Muslera ve Chedjou ilk yarıda yenilen 3 golden sonra soyunma odasına girerken Prandelli'ye isyan içindeydi. Belli oyuncular, "Hoca üçlü savunma olmuyor" demişler ki ikinci yarı Galatasaray dörtlü savunmaya döndü.
Bu anlayış Galatasaray'ın hem hücum etmesini hem de şahsiyetli oynamasını sağladı. Arsenal'in ilk gole kadar yaptığı uyarı ataklarını Prandelli'nin algılamaması hemen 4'lü savunmaya dönmemesi hocalığının kalite(!) belgesidir..
Bir çift sözüm de Başkan Aysal'a var; madem seçime gidecektiniz ve yeniden aday olmayacaktınız neden Pandev-Dzemali "Batan geminin malları" gibi G.Saray'a getirdiniz. Pandev tank, Dzemali el freni gibi. G.Saray formasını giymek bu kadar ucuz olmamalı.
Prandelli'nin sezon başı bize hissettirdiği" Adaletli hoca" anlayışının hızla çöktüğünü görüyoruz. Prandelli için deniz bitmiştir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor