Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

21 Eylül 2014 | Pazar

Prandelli'nin makyajı aktı

G.Saray Başkanı Ünal Aysal'ın yerinde olsam İtalyan gazetelerine şöyle bir ilan veririm: "Fatih Terim'den sonra laboratuar kulübü olmaya karar verdik.
Mancini ile testten geçtik. Şimdi Prandelli takım kurgusu üzerinde deneyler yapıyor.
G.Saray laboratuarında çalışmak isteyen İtalyan hocalara kapımız açıktır. " Mancini'den, "Takım yaparken kafana göre takıl, korkma. Hesap sormazlar" diye mesaj almış olacak ki; Prandelli İtalyan klasiğiyle yine 'mucit' bir kadro çıkardı.
G.Saray'ın öndeki ikilisi Bruma-Burak olur mu? Bu ikili ya Pandev-Umut ya Burak-
Pandev ya da Burak-Umut olur. Günde 7 saat kaset izleyen Prandelli nereye bakıyor? Eboue'yi istemiyorsun, Sabri'yi siliyorsun, Veysel'i kulübeye tıkıyorsun sonra da Süper Kupa'da sol açık oynattığın Yasin'den sağ bek yaratmak istiyorsun. Bu neyin aklı?Yasin'i kim hangi mevkii için aldırdı.
Başkan Aysal'ın deyimiyle Prandelli yönetime, "Hızlı, Türk oyuncu istiyorum" dedi. Prandelli'ye Emrah Başsan'ı, Erkan Zengin'i ve Yasin'i sundular. Prandelli, "Bana Yasin'i alın. Hızlı ve sağ ayağıyla soldan içeri girip şut atıyor. Beğendim" dedi. Ve o Yasin bir anda sağ bek oluverdi. Bilmiyorsan koy Tarık'ı sağbeke, Balta'yı da al sol beke.
Sadece Prandelli görmüyor, düşünemiyor.
Bunu Türk hocalar yapsa hemen kovulurdu.
Bursa maçında attığı golden sonra 'protesto' amaçlı topa vurduğu için Olcan'a tavır koyan ve Balıkesir'e getirmeyen Prandelli, aynı cesareti elini sıkmayan Sneijder'e gösteremiyor. Çünkü o Sneijder. Sıkar mı?
Tatilden kampa geç gelen, Başkan Aysal'dan torpilli Sneijder'in sahada yürüyecek hali yok. Neden uzatılmayan sözleşmesi olabilir!
Kampın yıldızı Emre Çolak'tı. Grafiği yükselirken, birden kesik yedi. Et mi, tavuk mu anlamadığımız Dzemaili ayağının tozuyla 11'de yer buluyor. Ne oynuyor, hiç. İsviçreli'nin torpilli olması normal. Prandelli'nin bir telefonuyla G.Saray'ı tercih etmiş.
Balıkesir toplama takım. İlk iki maçını kaybetmiş. Selçuk-Dzemaili-Yekta üçlüsüyle orta alanda oynuyorsun. Bu diziliş "Gol yemeyeyim" mesajıdır ve rakibe cesaret aşılar. Korkunun ecele faydası yoktur.
Prandelli de adını 45 yıl sonra Balıkesir'e kaybeden Galatasaray'ın İtalyan hocası olarak yazdırdı. Sonuç; bu İtalyan'ın da makyajı aktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor