Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

31 Ağustos 2014 | Pazar

Mancini kaçmış

Alman filozof Goethe başarıyı tanımlarken şöyle demiş: "İlk iliği kaçıran düğmeleri ilikleyemez.."
Sezona iyi başlamak önemlidir. Galatasaray 7 yıldır deplasmanda yenemediği zorlu Bursaspor'u "Kankalar" Burak ile Olcan'ın golleriyle yendi.
Galatasaraylı futbolcular geçen sezon ligde TT Arena'da 6-1, kupada Bursa'da 5-2 kazandığı maçlarda bile bu kadar etkisiz Bursaspor görmemişlerdir. Ateşli seyircinin olmaması, Bursa'nın sezonu erken açması Galatasaray'ın şansı oldu.
Vasat oynayan Galatasaray yine de topa daha çok sahip olan takımdı.
İlk günden beri kadro oluşumunda "İstikrar" yaratmaya çalışan Prandelli'nin Bursa maçının kadrosunu yaparken içine sanki Mancini kaçmış gibiydi.
İtalyan hoca kendi doğrularını bozunca Galatasaray'ın da ayarı bozuldu. 1- Hazırlık maçlarında Olcan sağda, Bruma solda kanatlara hız kazandıran oyunculardı. Olcan kulübede olunca Bruma sahada tek kaldı. Ve Galatasaray tek kanatlı uçak gibi sadece Bruma'nın bölgesinden atak yapmaya çalıştı. 2- Prandelli 4-1-4-1 sisteminde Selçuk-
Melo ikilisini bozup oyun kuruculuğunu Yekta'ya vermesi Galatasaray'ı olumsuz etkiledi. Selçuk, Mancini dönemindeki gibi sağ tarafa itilince verimsiz oldu, çok yoruldu. Telles'in yerine Balta tercihi doğruydu. 3- Sneijder hazır değil, üstelik kilolu..
Prandelli oynatarak Sneijder'in toplamaya çalışıyor. Sneijder fizik olarak kıvama gelinceye kadar oyuna ya sonradan girmeli ya da tükenince çıkmalı. Örneğin Olcan oyuna girerken Bruma'nın çıkması hataydı. Bu ikili sahada olmalı Sneijder kulübeye gelmeliydi. 4- Hızına rağmen topla dikine depar atamayan Yasin sırıtıyor. Kampın yıldızı Emre Çolak'a da haksızlık yapılıyor.
Burak-Bruma işbirliğinde Burak'ın attığı gol "kale ezberi olan golcü" güzelliğindeydi.
Erken form yakalayan Muslera, şampiyonluk yarışında en etkili güç olacağını yaptığı müthiş kurtarışlarla gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor