Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

17 Nisan 2014 | Perşembe

Kalp önce gelir

Galatasaray, Bursa'da deplasman fobisine son verirken özellikle ikinci yarıda oynadığı etkili futbolla 9 yıl sonra adını finale yazdırdı. İlk yarıda 5 dakika içinde 2 gol yiyen ve geriye düşen Galatasaraylı oyuncular zihinsel olarak oyunda düşmedi. Sneijder'in devre biterken attığı gol G.Saray'ın soyunma odasına umutlu girmesini sağladı.
İnsanların öncelikle duygularını harekete geçirmedikçe onları motive edemezsiniz.
Kalp, beyinden önce gelir. Soyunma odasında özel bir konuşma yaptıkları o kadar belliydi ki ikinci yarıda mücadele gücü, temposu yüksek bir Galatasaray izledik. Çünkü ilk yarıda 2-0'dan sonra Bursa seyircisi "üç, üç" diye bağırıyordu...
Bursa'nın hocası İrfan Buz da bu slogana uyup takımına "oyunu tutun" mesajını kenardan yollamadı.
50. dakikada Selçuk'un penaltı golü maçı uzatmaya taşırken Bursalı futbolcular şok oldu, tribünler de bir anda suskunlaştı.
Burak'ın 53'te attığı gol Galatasaray'ın oyunun kontrolünü tamamen eline geçirmesini sağladı. Maç boyu gergin olan Burak kendine geldi, ardından da Sabri'nin mükemmel asistiyle final kapısını ardına kadar açan golü attı.
Sneijder tam bir 10 numara gibi oynadı.
Galatasaray'ın maestro gibi yönetti. 'Emektar Reis' Sabri sahanın ve Galatasaray'ın en çalışkanıydı.
İbra olan Başkan Ünal Aysal maça gelerek takıma ciddi bir moral kaynağı oldu. Her zaman söylüyorum futbolcular zor günlerde sahiplenme duygusuna ihtiyaç duyarlar.
Galatasaraylı oyuncular öne geçtikleri gollerden sonra deplasman fobisine son verdikleri için önce büyük sevinç yaşadılar, sonra Mancini'yi kucakladılar. Başkan Aysal'a da seçim selamı yolladılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor