20 Ocak 2016 | Çarşamba

Böyle rezalet olmaz

Dünya Spor Yazarları Derneği AIPS ile bizim TSYD'nin eski logosunu yan yana koysunlar. (Aynıdır. Bizimkinde Türk bayrağı ve TSYD yazar) Biz Dünya Spor Yazarları üyesi Türkiye Spor Yazarları Derneği iken, Oğuz Tongsir'in sevgili eşinin ikinci el otomobillerini satan otomobil şirketine döndük!
Bu ayıp o TSYD'nin bütün üyelerini ayağa kaldırmalarına yeter.
Herkes oturduğu yerde oturuyor.
Kimseden "Gık" yok. Yarın biz de yönetime gireriz karımızın evde kalmış eşyalarını ona buna satarız!
Ben daha önce de anlatmıştım.
Evdeki eski teybi arkadaşının ikinci el dükkanından TSYD Ankara Şube'sine sokuşturan adamı o kongre (itiraf etmesine rağmen) yeniden başkan seçti...
O zaman Oğuz Tongsir'in günahı ne? Oğuz Tongsir bu olay duyulur duyulmaz dernek başkanlığından değil dernek üyeliğinden ihracı gerekirdi. Kaç tane imza lazım Haysiyet Divanı'na sevketmek için?

Haysiyet Divanı nerede?
Ben bunları bildiğim için o dernekten istifa ettim. Alnım açık konuşuyorum, ben bu derneğin üyesi değilim.
O olay duyulur duyulmaz dilekçe yazılır, altına 10 tane imza, Haysiyet Divanı'na verilir. O Haysiyet Divanı'nın da haysiyetini görürdük.
Haysiyet Divanı'nın başkanı kimdir bilmiyorum ama o muhterem kardeşimin de konuyu reisen Haysiyet Divanı'na getirmeye hakkı var. Dernek başkanı karısının eski arabasını TSYD Ankara Şubesi'ne satacak? Olacak şey değil bu!
Dernek başkanı benim 40 yıllık logomu değiştirecek, "Ben bundan hoşlanmıyorum, bundan sonra bu olsun" diyecek.
Olur mu ya? diyolar. Onun üzerine hemen karar alacak, bayrak koyacak.
Olur mu ya? diyorlar o topun içine bir takım silüetler koyacak.
Halter, güreş yapan sporcular...
Böyle rezalet olur mu?

Kimseye sormadan yaptı
TSYD'nin logosu değişecekse önce bu kongreye sorulur. Adap olarak, adap diyorum. Kural olarak demiyorum. Kongresine saygısı olan başkan önce üyelerini toplar sorar, "Arkadaşlar bu logodan memnun musunuz?" diye.
Memnun olmayan arkadaşlar var, başta ben!
Memnunuz, değiliz... Genel Kurul karar verir ki bu logodan memnun değiller. Bir yarışma açılır arkadaş, adam gibi bir yarışma açılır ve bir juri olur.
TSYD senin mahallenin paspasçısı değil, bu dünyanın onurlu sivil toplum örgütlerinden biri idi.
Bir juri kurulur o juri yarışmayı yönetir, birini seçer ve tekrar Genel Kurul'a sorulur. Arkadaşlar eskisi bu şimdi seçtiğimiz bu, hangisi?
Ancak o zaman değişir.

Logo yenilenirse şaşma!
Bir tek Oğuz Tongsir'in keyfi ile biz hergün değişik logolar görmeye başladık gazetelerde. Yarın yeni bir logo gazetelerde görmeyeceğinizden emin misiniz?
Böyle bir ayıp olur mu? Ve bu adam hâlâ başkan! Bu adamın üye olduğu dernekte onunla aynı sıfatı taşımak bana ağır gelir. Geçmişte taşıdığım için bile utanır hale geldim. Mahkemeye ver beni Oğuz Tongsir!

Kovuyor, kovduruyorlar
Bu derneğin geçmişte üyesi olduğum için dahi utanır hale geldim.
Ne hale geldi o dernek diye. Benim sorumun cevabını TSYD'nin üyeleri versin; "Niçin bu Oğuz Tongsir hâlâ Haysiyet Divanı'na verilmedi?"
Spor Yazarları Derneği eskiden bir sivil toplum örgütüydü.
Bugün ne faydası var Türk Sporuna veya üyelerine?
Bugün Spor Yazarları affetsinler beni adeta "Köpek muamelesi" gören arkadaşlarım var. Maça alınmıyor, emredilen yazı yazılmazsa kovuluyor, kovduruluyor...

TSYD fikrini söyledi mi?
Ben tek başına büyük bir camianın başkanına kafa tutamam.
Boyun eğerim. Ne zaman eğmem, arkamda bir derneğim olduğunu bilirsem. Dernek olmanın amacı o dur zaten!
Hani kimin arkasında durdu Oğuz Tongsir? Koskoca Aziz Yıldırım Tongsir, sayesinde derneğimizi ziyarete geldi. Acaba karısının arabasıyla mı geldi (!) Türk sporunda olay olduğu zaman TSYD öne atılırdı, fikrini söylerdi. Kamuoyu da TSYD bu konuda şunu söyledi derdi. Bir yerde fikrini açıkladı mı TSYD?
Teşkilatta neler oluyor?

Kulüplerde neler oluyor?

Bunun adı apaçık vatan hainliğidir

Fransa'da A Milli Takım'ın santrforu Burak olacak. Adamı bitirmeye çalışıyorlar. Bu vatan hainliği değil de nedir?
Sen Büyük Mustafa adını anıtlaştırmak için bir ömür verdin bu vatan hainleri seni çalıştırmazlar. Türkiye yıllar sonra Fransa'da ilk defa çok özlediği bir Uluslalarası Turnuvanın finaline katılacak. O finallerde Türk milli takımında santrafor oynayacakları ben size sayayım; Podolski, Gomez, Fernandao, Van Persie...(!) Utanmıyor musunuz? Avrupa çapında bir Türk santrafor var; Burak...
Beğenseniz de beğenmesiniz de...
O oynayacak. Adamı bitirmeye uğraşıyorlar.
Bunun adı vatan hainliği değilse vatan hainliği nasıl olur? İnanılır gibi değil. Bir sosyal medya linç grubu var.
Gazeteler de ondan alıntı yapıyorlar. (Koydukları en olumlu tweet şu; Sabri bile (!) iyi oynadı! Allah kahretsin sizi...
Dördüncü yıldızın en büyük adamlarından biridir Sabri. Çökmüş takımı ayağa kaldıran, dirilten, coşturan kaptandır Sabri. Nasıl izliyorsunuz maçları?
İçinizde bir tane haysiyetli varsa bu lafımdan alınır beni mahkemeye verir.
Sizin nasıl hain olduğunuzu mahkeme kararı ile kanıtlama fırsatını bana verdiği için ben ona teşekkür ederim.
O sosyal medyada tweet atanların kim olduğu belli değil. Kimin paralı adamları olduğu belli değil. Salla gitsin!
Ben şimdi her Fenerbahçe maçına arkadaşlarımla 20 tweet atsam kim bilecek bu işi Galatasaraylı grupla mı yapıyorum, F.Bahçeliler mi yapıyor?
Ama sen tribündeki ahmak buna aldanıp 2-0 galip yeni bir hoca ile yeni bir döneme başlamış G.Saray rahat rahat oynarken o takımı çökertecek tezahüratları yapıyorsun. İnanılır gibi değil.
Cüneyt Çakır'ın verdiği penaltıyı ben 100 sene tartışırım; vermeyebilirdi.
Maç 3-1 olsaydı, 2-2 olsaydı acaba kaç kaç biterdi o maç? Bugün ne olmuştu G.Saray? Ne olmuştu Mustafa Denizli?

Savunma kalbur gibiydi
Çok pozisyon vermenin sebebi yanlış transfer! Galatasaray'ın stopere ihtiyacı var. Chedjou G.Saray'ın stoperi değil.
Kaç tane pozisyon hatası yaptı, kaç tane yönetim hatası yaptı.
Donk yanlış... Önde oynayan Chedjou'dan farkı yok Donk'un. Savunmaya hiçbir falydası yok. Emre Çolak geriye ne kadar sahte koşuyorsa Donk da öyle koşuyor. G.Saray'ın savunması kalbur gibiydi. Chedjou ve Donk yüzünden.
Denayer hiç değilse koşuyordu.
Galatasaray'ın ihtiyacı santrfor falan değil. Türk Milli Takımı'nın santraforu aslan gibi orada dururken santrfor lazım demek ayrı bir ihanet! Galatasaray'ın ihtiyacı olan iyi ve sağlam bir ön libero! Galatasaray beğenmeyip gönderdiği Mehmet Topal'ın yerini hâlâ dolduramadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor