30 Aralık 2015 | Çarşamba

Denizli hatalı başladı

Matematik olarak bitmedikçe Galatasaray'ın şansı da asla bitmez. Bakın Donk transferi açıklandı. Ama Galatasaray'da mesele "transfer" değil.
Transfer en son iş.
Mustafa Denizli'nin yapması gereken ilk iş; İyi bir teknik kadro kurmak. G.Saray bu hale teknik kadrosu olmadığı için geldi. Denizli'nin de bugüne kadar teknik kadro kurduğu görülmemiştir.
Denizli, G.Saray'ın antrenör yardımcılığına, G.Saray Genç Takımı hocalığından geldi. Jupp Derwall diye bir adam genç takımın hocasının Türkiye'de kendisine en iyi yardımcı olacağını keşfetti. Neyi keşfetti?
Bir başka örneğe geçiyorum; Ankara'da nurlar içinde yatsın Cüneyt Koryürek'in Delta Ajansı'nda çalışıyordum. Ne zaman ajansa müşterek dostumuz gelse önce bana uğrar sonra Cüneyt abiye geçerdi. Her gelen de beni okurken görürdü. Cüneyt abiye şaka yollu takılırlardı; "Ya bu adama neden bu kadar para veriyorsun. İşi ne?" Cüneyt abi de derdi ki; "Onun işi bana itiraz etmek"
Dünyada bundan daha önemli iş yoktur. Ben bunu 40 senelik arkadaşım Mustafa Denizli'ye de, Fatih Terim'e de anlatamadım!

Derwall, Denizli'den çok şey öğrendi

Herkes der ki "Denizli, Derwall'den çok şey öğrendi." Derwall de bana bizzat dedi ki, "Ben de Mustafa Denizli'den çok şey öğrendim" Çünkü Mustafa Denizli itiraz eden adamdı.
Kaç defa kampı terkedip gitti. Düşünebiliyor musunuz, genç takım hocalığından gelmişsiniz ve Derwall gibi bir adama "Bu iş böyle olmaz" diyerek kapıyı vurup çıkabiliyorsunuz.

Denizli ile Terim veliaht bırakmadı
Mustafa Denizli'nin kendisi hayatı boyunca böyle birine tahammül etti mi? Böyle birini yanına aldı mı? Derwall giderken Denizli'nin yerine geçeceğini herkes biliyordu. Mustafa Denizli ya da Fatih Terim giderken bunun yerine şu gelecek diye bir veliaht bıraktılar mı?
Milli Takım veya kulüp takımlarında!
Dünyanın en iyi düşüneni olsan bile sana itiraz edebilecek birini yanında taşımamışsan senin fikrini değiştirmese bile fikrini bir kez daha gözden geçirmeni sağlar, ikinci kez düşünmeni ve düşünceni geliştirmeni sağlar.

Transferi tek başına yapmamalı
Denizli 5 maç önce geldi dedi ki, "Ben kadromu arada kuracağım. 5 maç G.Saray'ın başındayım!" Benim dediğim gibi teknik kadrosu ile gelseydi, bu 5 maç boyunca yaptığı hataları yanındakiler ona yaptırmazlardı. Oyuncu değiştirirken uyarırlardı. "Hocam o değil şu olmalı" derlerdi! Cüneyt abi de beni bu nedenle yanına almıştı!
Denizli'nin kenardan maçlarda sahaya çaresiz baktığını hissediyorum. Soracağı, fikir alacağı yanında biri yok. Biri olsa sormasına lüzum bile kalmayacak, uyaracak... "Hocam yürümüyor iş. Gitmiyor işte maç. İki kürek atmak lazım lokomotife" diyecekler! '

Ahmet gel' dese 'Hayır' mı diyecek?

Hadi kadronu devre arasında kuracaksın.
Yahu Derwall ile beraber çalıştığın Ahmet Akcan, Florya'da. "Ahmet gel, devre arasına kadar bana yardım et" dese "Hayır" mı diyecek?
Senelerdir beraberlikleri var. Çünkü adam zaten Galatasaray'ın maaşlı personeli!
İşte bu nedenle Mustafa Denizli transfer işlerine girişmeden önce kesinlikle teknik kadroyu kurmalı!
Transferi kendi başına yaparsa Mustafa Denizli, G.Saray'da yine bir şey olmaz. Önce ekibini kurmalı, ilan etmeli. Sonra ekibi ile 17 maçı izlemeli. Sonra bize şu lazım, o lazım, şu lazım denmeli.
Galatasaray'dan gitmesi gerekenler var.
Bütün bunları yapacak olan Mustafa Denizli ve ekibi. Mustafa Denizli değil!

Podolski, Umut'un tırnağı olamaz
Sahada bir futbol sahtekarı daha var, o da; Podolski. İnsan ailesi ile pikniğe gitse daha çok koşar, daha çok uğraşır, bir şeyler yapmaya çalışır.
O sadece şov için oynuyor. Galatasaray ile falan alakası yok. Vurduğunda tribündeki o muhteşem G.Saraylılar var ya "Podolski" diye ayağa kalkıyor. Galatasaray'a katkısı açısından Umut'un tırnağı olmaz, futbolculuğu açısından değil. O beğenmedikleri Umut var ya, Burak'la katiyen mukayese etmem.
Podolski, Galatasaray'da bir tek maç oynadı. O da Löw tribünde otururken! O maçı çok iyi oynadığı için futbol sahtekarı diyorum.
Tekrarlıyorum; Podolski, Umut'un tırnağı olamaz. Podolski bir tek Türk Telekom Arena'da Joachim Löw izlemeye geldiğinde oynadı.
Podolski bu şekilde oynayarak kimseyi kandıramaz

Yutmayanlar var Podolski

Tribünde Löw oturursa oynuyor ama bütün statta Galatasaray oturursa umurunda değil! "Bir tane şut atarım bunlara yuttururum" diyor! Yutmayanlar var Podolski kardeşim, yutmayanlar var.
Türk medyasına yutturursun, onlar bayılıyorlar Fenerli medya, G.Saray'da futbol sahtekarlarının oynamasına bayılıyor. Chedjou'yu göklere çıkarıyorlar, Podolski'yi göklere çıkarıyorlar ki hep bunlar oynasın hep G.Saray 9 kişi kalsın sahada. Mustafa Denizli bunun farkına 90 dakika boyunca varmadı, kaçıncı 90 dakika boyunca?
Podolski, Allah'tan sakatlandı ya da o da mı sahteydi oynayamayacağını farketti mi de "çıkar" diye işaret etti, çıktı. Ama Chedjou 90 dakika boyunca hiçbir şey oynamadan sahada kaldı!

Çünkü orta sahan boş!
Çaresizlikten mi Chedjou'yu deniyor? derseniz, çare tükenmez!
Emre Çolak'ı kaleye geçiririm, Muslera'yı ön liberoya alırım.
Çünkü çılgınlık dahil her şeyi yapabilirsin.
Ama Denizli neden olmadığının farkında bile değil. Hala Podolski vurursa, hala Chedjou bir kafa golü atar ümidinde. Hala neden olmadığının farkında bile değil. Orta sahadan top çıkmıyor ileriye! Çünkü orta sahan boş!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor