04 Kasım 2015 | Çarşamba

3 büyüklerin hakemi!

Fenerbahçe o maçta sezonun en kötü oyunlarından birini oynadı. Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusu da maçın hakemi Hüseyin Göçek'ti (!) Bu hafta üç tane hakem Cüneyt Çakır dahil üç büyüklerin hakemiydiler.
Eskişehir maçı, Bülent Yıldırım.. Yani bu kadar iyi bir Galatasaraylı , Galatasaray takımında yok! Hüseyin Göçek de bu kadar Fenerli olunca, Cüneyt de dedi ki herhalde ben de Beşiktaş'ı tutmalıyım!
Kemal Belgin dedi ki, "Cüneyt Çakır'ı Süper Lig maçlarına vermeyin, Dünya çapında bir hakemi yıpratıyoruz. Belki Fransa'da seneye final yönetecek" dedi. Gidişatı öyle hakikaten.
Ben de dedim ki Türkiye'de yıpratıyoruz. Çünkü Türkiye'de eyyam yapıyor. Liverpool-
M.United maçında Milan-Benfica maçında gördüğünü çalıyor. Türkiye'de çalarken kafada ertesi gün çıkacak gazeteler, biraz sonra yayına girecek yayıncı kuruluş... İşte bunların hepsi son anda film şeridi gibi gözünden geçince, çalıyor ya da çalmıyor. O zaman da Türkiye'de iyi hakem olamıyor. Cüneyt Çakır'ın Türkiye'de eyyam listesi var. 1-F.Bahçe 2- G.Saray 3-Beşiktaş. Bu sırayla... Çakır'ın Beşiktaş-K.Paşa maçını 3-3 yapan eyyamı... ama işin kiralık katili Eren Derdiyok.. O pozisyonu gol ya da penaltı yaptırsaydı 4-2 olurdu maç, Cüneyt'e gerek kalmazdı! Osmanlı-F.Bahçe maçında fevkalade başarılı bir Fenerbahçe hakemi gördük. Bunlar iyi hakemler! Hüseyin Göçek'in çaldığı düdüklere bakarsan hiçbirine bu haksız, bu sarı kart değil diyemezsin. Ama Rıza hoca ne dedi?, "Çalsınlar, göstersinler ama ne olur bizim için de çalsınlar" dedi. Türkiye'nin gerçeği bu!

Hakem maçın 1-0 bitmesini sağladı
Akıllı hakem bir takımı tutacaksa bir takımın formasını giyecekse çalmadığı düdüklerle, göstermediği kartlarla bu işi yapar. Sen maça başlıyorsun daha 10. dakika olmadan kartlar başlıyor. Savunmasının en kritik adamlarının Osmanlı'nın stoperlerinin kollarına kelepçe vuruyorsun sarı kartlarla. Aynısını Fener'liler yaparsa devam diyorsun. İstediğin anda düdük çalarak haklı faulleri vererek tophu istediğin tarafa yığıyorsun, buna karşılık o takım yaptığı faullere sırtını dönüyorsun ve maçı 1-0 bitmesini sağlıyorsun.

Aldatmak marifet oldu
Selçuk İnan'ın pozisyonlarında frikik de yok! Penaltı da yok! Galatasaray 3-0 öndeyken Olcan, "Ben attım topu dışarı" diyor! Niye Selçuk "Ben attım kendimi yere" demiyorlar? Burak neden, "Hakem bey kendimi yere attım" demiyor? Olcan ertesi gün kahraman ilan edildi. Ben şüpheliyim. Durum 3-0 değil de 0-0 olsaydı Olcan diyebilir miydi? Deseydi tribünler, geri kalan 10 G.Saraylı futbolcu ona ne yapardı?
İki tane hakemi aldatarak kazanılmış frikikle gol atan takımı "Hakem bey bu korner değil" kurtarmaz.
Türkiye'de ne yazık ki ülkemize gelen yabancılar da 1 hafta geçmeden havaya giriyorlar. Hakem aldatmak marifet haline geldi. Taç atışı dahil. Ama bunun günahı hakemlerde. Hakemi aldatmak suç, sarı kart! Sadece 18 içerisinde olursa ancak çıkarıyorlar.
Neden çıkarıyorlar? Akşam spor proramlarında soruyorlar "Efendim madem vermedin penaltıyı, neden sarı kartı nerde?" diye soruyorlar o nedenle veriyorlar! Sormasınlar diye lütfen veriyor.

Aldatmaya teşebbüs suç ve sarı kart
Herkesin içinde topu taça atıyor, ve dönüp hakeme "Ben atacağım" diyor! O anda sarı kartı çıkaracaksın.
Çünkü seni aldatmaya teşebbüs ediyor. Hakemi aldatmaya teşebbüs suç! Sadece 18 içinde hakemi penaltıya aldatmaya suç değil! Kural; hakemi aldatmaya teşebbüs suç diye geçiyor!
Hakemlerimiz kendilerini seyircinin önünde küçük düşüren hırpalayan özellikle evsahibi oyunculara o kadar çok ödün ki adamlar herşeye itiraz ediyor.
Kardeşim niye itiraz ediyorsin? "Baskı altına girsin hakem. Biraz bize gebe kalsın!..."
Hakem de "Ee ben galiba ayıp ettim Kemalspor'a biraz da Kemalspor'u tutayım!" Hakemlerimiz resmen davet ediyorlar!
Hadi bakayım topu kaptırdım diye 4 takla attıktan sonra top kendilerinde kaldı diye ok gibi ayağa kalksın da göreyim, İngiliz Lig'inde ne oluyor? Fransa Ligi'nde ne oluyor? Hakem ne yapıyor? Hemen sarı kart! Bizde yattığı yerden bakıyor, top nereye gidiyor diye, kendi takımında avantaj verilmişse kalkıyor.
Top kaybedilmişse bütün takım onu gösteriyor, sedyeler gidiyor. Beyefendi öyle kalkıyor. Ayıp yaa! Bunu düzeltecek olan hakemler.
Hakem kartı 75. dakikadan sonra gösteriyor. Nasıl olsa 15 dakika dayanır 2. sarıyı görmez diye! Bir
kusur varsa 30. saniyede bile kartını çıkarmalısın!

İki sportif intihar izledik
Yoğunlaşmış bir sportif iki intihar olayı izledim. Mecazi anlamdaki intiharı Beşiktaş-K.Paşa maçında Eren Derdi yok, futbol adına, takımı adına, kendi adına yaptı. Takımı bunun bedelini 2 puan kaybederek ödedi. (Skor 3-2 K.Paşa lehine. Hakem uzatmayı işaret etmiş 5 dakika! Eren topu kapıyor kaleci ile karşı karşıya kalacak... O golü düşüneceğine zaman çalmak için korner çizgisine topu sürüyor..
Ceza alanına girse ya golü atacak ya da penaltı yaptıracak. Maç 4-2 ye gelecek!
Ama bu pozisyon sonrası top Beşiktaş lehine penaltı oluyor ve maç 3-3 bitiyor!) İkinci intihar, Sinan Şamil Sam'ın ölümü...
Sinan'ın neden öldüğünü gizlemeyecek spor basını. Hala onun sunumu Dünya Şampiyonu, Avrupa Şampiyonu olmuş diye örnek olarak sunuluyor Türk gencine! Kötü alışkanlıkları vardı, deniyor. Karaciğeri niye iflas etti? Neydi kötü alışkanlıkları?
Çok samimi arkadaşımdı benim Cahit Öner. Bana atletizmi sevdiren iki isimden biridir Cahit. F.Bahçeli Ekrem ve G.Saraylı Cahit. İkisi çok iyi arkadaşlardı. O günlerde doping testleri gelişmemişti. Atletizm sahasının yanında seyislerden "At dopingi" alırdı.
At dopingi kullanırdı. Genç yaşta karaciğeri iflas etti ve öldü? Niye doping yasak dünyada? Niye en ağır cezaları veriyorlar?
Niye Amerika kendi adını Everest'lerin zirvesine taşıyan Marion Jones gibi Armstrong gibi insanları bir anda siliyor, sıfırlıyor?
Çünkü 150 milyon Amerikan gencine bunlar kötü örnek oldular. Bunun sonunun rezalet olduğunu o gençlere göstermeleri lazım ki o gençler bunların yolunda yürümesinler.
Sinan Şamil Sam'a ağlayalım, haklarımızı helal edelim o da bize etsin ama Türk gençlerinin önüne "Dopingin sonu işte bu" diyelim, resmi ortaya koyalım.

Nani'yi taraftarın önüne attı

Avrupa'daki antrenör Nani'yi oynatıyor buradaki teknik adam oynatamıyor.
Pereira zaten Fenerbahçe'de sadece Nani'yi değil kimseyi oynatamadı. Pereira'ya en fazla hoşgörülü olan bendim. Kendisi de yepyeni bir takımın başına geldi. 5 yıldır birlikte oynayan takımın başına değil. Bekleyeceğiz sabırla! Ama kendisinin beklemeye sabrı yok ki! Bir hoca oyuncularını eleştirmeye başladı mı o hocaya şöyle bir soru işareti koyacaksın.
Şimdi kendini Nani'nin yerine koy! O F.Bahçe seyircisinin önünde hata yaptığı zaman skor da onların hoşuna gidecek gibi değilse aç aslanların önüne atıldı adam!
Şimdi Nani'nin başarılı olmasına imkan var mı? Nani'ye böyle birşey söylediysen senin
ile Nani arasında kalmalıydı, devlet sırrı gibi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor