30 Mart 2010 | Salı

Polat sözünü tutsun!

Rijkaard sayesinde, G.Saray geriye gitti ve F.Bahçe karşısında şamaroğlanına döndü. G.Saraylılar için acı olan taraf bu

Futbolcunun ayağı titriyorsa, kötü oynuyorsa, fizik ve moral olarak hazır değilse, oyuna müdahaleleri yanlışsa bu antrenörün utancıdır

Kongreden 3 gün evvel, "Ben Rijkaard'ın sözleşmesini 2 yıl uzatacağım" diyen Adnan Polat şimdi sözünü tutsun. Bir tören yapsın da görelim

Galatasaray, Fenerbahçe karşısında bir kez daha kaybetti. Bu kez üstelik sahasındaydı. İki takımı nasıl buldunuz? Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren unsurlar nelerdi?
Geçen hafta bunları konuştuk. Fenerbahçe'nin golü nasıl atacağı dahil, "Galatasaray gol atamaz ama Fener de Galatasaray'a atamaz" dedim. "Yeter ki" dedim ve örnek verdim, "Güiza gibi 40 metreden bir kişi sallamasın ya da Trabzon maçındaki gibi Galatasaray savunması felaket bir hata ile kendi kalesine gol atmasın." Bu defa Güiza sallamadı, Selçuk salladı ama çok berbat salladı, o berbat topu da daha berbat bir kaleci yedi. 15 gün evvel, biz, "Galatasaray bunların ikisini de yenemez en az 4 puan kaybeder" dedik, iki aptalca hata ile 6 puan kaybettiler. Ama o aptalca hataların yapılabileceğini de söyledim.

-3-0 sona eren Ankaragücü galibiyetinin ardından söylemiştiniz üstelik...
Evet. Bütün gazeteler Galatasaray'ı göklere çıkarırken, ben "3-0'ı unutun. O bir tabeladır. Gerçek budur, bu Galatasaray, Trabzon'u da Fener'i de yenemez. Ama aptalca yanlışlar yaparsa yenilebilir" dedim. Aynen iki maç da öyle oldu. Şimdi ben bunları hem de bir Galatasaray zaferinden sonra söyleyebiliyorum da Galatasaray'ın başında duran adam, dünyanın en pahalı antrenörü nasıl farkına varamıyor ve "Bu Rijkaard futbolu bilmiyor. Ben biliyorum" dediğim için benimle dalga geçen benim sevgili meslektaşlarım şimdi ne diyorlar? Bir tanesi karşıma gelebilir mi? 'Rijkaard'ı şimdi oturup, tartışalım seninle' diyebilir mi? Hadi bakalım!.. Bir antrenörün ülküsü nedir? Takımı fiziksel ve moral olarak hazırlamak. Takım fiziksel ve moral olarak nasıl hazırlanır?

SÖYLEMEKTEN BIKTIM
Sen iyi bir antrenörsen bir takımın başına geldikten 10 ay sonra o takımın bireysel ve takımsal olarak daha ileri gitmiş olması lazım. Sezon başındaki Galatasaray'ın kadrosundan bana bir tane isim söyle ki bugün daha iyi durumda olsun. Sezon başındaki Galatasaray kadrosundan bana bir tane isim söyle ki bugün sezon başındaki düzeyinde olsun; razıyım. Bireysel olarak hepsi daha gerideler. Hiçbir oyuncuyu ileriye götürememiş, yerinde de tutamamış. Sezon başında Galatasaray'ın oynadığı takım futbolunun dörtte birini bugün Galatasaray oynuyor mu; oynamıyor. Sezon başındaki Galatasaray'ın moralinin dörtte biri bugün Galatasaray'da var mı? Trabzon 1-0 galip oynuyor, Fenerbahçe 1-0 galip oynuyor, maçı seyrediyorsun ikisinde de biliyorsun ki hakem tabelayı kaldırırken, 3 dakika değil, 5 dakika değil, 55 dakika kaldırsa bir şey değişmeyecek. Çünkü Galatasaray bir şey yapamayacak! Bu hoca nasıl bir hoca olabilir? Ama ben ligin başından beri bunu söylemekten bıktım. Rijkaard'ı katiyen suçlamıyorum; ben şimdi kongreden 3 gün evvel basın toplantısı yapıp, "Kazanırsam Rijkaard'ın sözleşmesini 2 yıl daha uzatacağım" diyen Adnan Polat'a soruyorum. Hadi bakalım verdiği sözü tutsun. Cuma günü bir imza töreni düzenlesin ve Rijkaard'ın sözleşmesini 2 yıl daha uzatsın, bakalım ne oluyor? Öteki taraftan Fenerbahçe bir şey oynamadı. Maçın istatistikleri de bunu ortaya koyuyor. Bedava bir gol attılar, Volkan muhteşem bir kurtarış yaptı. İki kaleci farkı skoru tayin etti.

-Daum 11. Galatasaray derbisinde, 7. galibiyetini aldı. Bu başarısını neye bağlıyorsunuz? Rakibinin zaaflarını iyi tespit ettiğini söyleyebilir miyiz?
Daum'un 7 galibiyeti yok, Galatasaray'ın mağlubiyeti var. Galatasaray kaybediyor. Fenerbahçe'nin bir şey kazandığı yok. Hele de bu Rijkaard sayesinde iyice şamaroğlanına döndü Galatasaray!.. Galatasaraylılar için acı olan bu zaten. Şampiyonluğu kaybetmek değil.

RİJKAARD'IN UTANCI
Şampiyonlar Ligi'ne girme şansı dahi zora girdi Galatasaray'ın. Ama bu da değil. Fenerbahçe'nin şamaroğlanı olmak kadar Galatasaraylıya koyan şey yok. Rijkaard bunu sağladı. Galatasaraylıları çıldırtan o.

-Aslında ben de onu soracaktım. Yorumcu olmanızın dışında siz de Galatasaraylısınız. Fenerbahçe'nin bu üstünlüğü karşısında neler hissediyorsunuz?
Fenerbahçe'nin üstünlüğü yok. Benim tabelalarla, skorlarla alakam yok. Fenerbahçe'nin Galatasaray'a futbol üstünlüğü yok. Galatasaray kaybediyor. Mesele orada.

-Derbiler açısından bakarsak bir fobiden söz edebilir miyiz? İki takım arasında oynanan son 11 maçta, Fenerbahçe 9 galibiyet, 1 beraberlik elde etti ve istatiksel olarak büyük bir başarının altına imza attı.
Bu mantık dışı bir şey... Böyle bir fobi varsa. "Fobi" kelimesini kullanıyorsun sen. Fobi sağlıklı değil. Teknik direktörün savaşması, çözmesi gereken sorunlardan bir tanesi bu... Bunu çözemiyorsan nasıl teknik direktör oluyorsun sen? Nereden bakarsan bak iler tutar tarafı yok. Galatasaray futbolcusu, Fener maçına çıkarken ayağı titriyorsa, 'Yine kaybedeceğim' diyorsa bu teknik direktörün utancı. Çıkıp bu kadar kötü futbol oynuyorsa, bu teknik direktörün utancı... Mücadele edemiyorsa bu teknik direktörün utancı... Takım fizik olarak ve moral olarak hazır değilse bu teknik direktörün utancı... Oyun sırasında Galatasaray'ın oyunu değiştirecek bir müdahale yapamıyorsa, yaptığı müdahaleler yanlışsa, palavra ise bu teknik direktörün utancı...

-Franco'nun kötü bir kaleci olduğunu sık sık ifade ediyordunuz zaten. Bu maç da bunun kanıtı oldu herhalde!..
Hep onu söylüyorum: İyi kaleci değil.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor