10 Şubat 2010 | Çarşamba

Fener çok farklı

Polat, yeni transfer edilen Jo'nun sakatlanmasının ardından "Saha içindeki kasaplara müdahale edilmeli. Yıldız oyuncular korunmalı" dedi. Bu özellikle Kayseri ve Trabzon'un tepkisini çekti. "Ayrımcılık istiyor" gibi algılandı. Yıldızlar sahada korunmalı mı?
Kayseri ve Trabzon'un, yani Anadolu'nun iyi futbol oynayan takımlarının Adnan Polat'ı desteklememesini anlamakta güçlük çekiyorum. Kayseri başkanının da Trabzon başkanının da Polat 'Haklı' demesi lazım. Türk futbolunun marka değeri bugün 500 milyon dolardır. Bu marka değerinin korunmasının üç, beş puanla alakası yok. Ne oldu Galatasaray iki puan kaybetti, Kayseri bir puan aldı. Kına mı yakacak Kayseri şimdi!.. O 'bir puanı aldı' diye!.. Yoksa Kayseri'de pırıl pırıl bir futbol oynanması mı önemli!.. Orada da çok güzel suni çim vardı, kaldırdılar; leş gibi bir tarla var şimdi... Efendim 'Yıldız futbolcuları hakemler korumasın!..' Niye yaptılar o stadyumu Kayseri'ye bana bir anlatsınlar. Bana bir anlatsın. Ben bu daveti hep yapıyorum. 'Beni arayın, benimle konuşun' diye. Havaya konuşmak kolay!

_Kayseri-Galatasaray maçının hakemi Özkalfa'nın yönetimini nasıl buldunuz? Makakula ile Cangele'nin ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonlarla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Hiç alakası yok. Tam tersine Saidou'ya yaratılmış bir son dakika frikiği var.

Servet Çetin'in yedek kalmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Geç kalmış bir karar. Haftalar evvelden yapılacaktı bu iş!.. Belki de Rijkaard'ın son haftalarda yaptığı en doğru iş.

_Emre Güngör de bu fırsatı iyi kullandı. Lucas Neill ile iyi bir ikili oluşturdular. Neill'i geçen hafta beğenmediğimizi söylemiştiniz. Bu hafta birçok yorumcu maçın adamı ilan etti. Görüşünüzde bir değişiklik var mı?

İÇİMİZ DIŞIMIZ ÇORBA

Milli takımının stoperi Gökhan Zan tribünde, milli takımın stoperi Servet Çetin ve Emre Aşık kulübede ve yine milli takımın stoperi Emre Güngör sahada iken Galatasaray'ın transfer önceliği stoper midir? Rijkaard bana bir izah etsin bakalım!.. Santrforu yok Galatasaray'ın... Senin yemeğin üzerine yenecek bırak tatlıyı, meyven bile yok. Dördüncü çorbayı pişirip önüme koyuyorsun. İçimiz dışımız çorba oldu hemşerim!.. Galatasaray'ın oyun kurucusu yok. Bu yüzden Arda en başarılı olduğu kanat yerine oyun kurucu olarak oynuyor. Galatasaray'ın golcüsü yok. Habire stoper alıyorsun! İki milli takım stoperi kulübede, bir milli takım stoperi tribünde, Galatasaray stoper alıyor. Sıkıntı olması durumda Mehmet Topal var, icabı halde stoper oynayabilecek Hakan Balta var. Yani Galatasaray'a en son alınacak adam stoper. Ha Popescu gibi muhteşem bir oyun kurucu stoper alırsın; tamam. 10 topundan 5'ini taca atan Neill'ın ne özelliği var, birisi anlatsın bakayım!.. Maç sonunda ilginç bir istatistik vardı. 450 olumlu top yapmış Galatasaray. 150 olumlu top yapmış Kayserispor. Galatasaray'ın tehlikeli sahasında, yani 18 civarında oyunun oynadığı süre yüzde 14, Kayseri'nin 18'i civarında, yani tehlikeli alanda oyunun oynadığı süre yine yüzde 14. Galatasaray 450 olumlu pas ile yüzde 14 tehlikeli pozisyona girmiş, Kayseri üçte biri, 150 olumlu pas ile yüzde 14'e gelmiş. Bu ne demek: Kayseri ileriye oynamış, Galatasaray yana ve geriye oynamış. Galatasaray'ın en büyük sorununun bu olduğunu, Galatasaray'ın teknik direktörü bir senedir görmedi!.. Sonra yüzde 55 Galatasaray'da top!.. Kendi yarı sahanda oynadığın zaman Kayseri'nin pres yaptığını gördünüz mü? 'Allah razı olsun. Kendi kendilerine vakit geçiriyor' dediler. 150 topla, yüzde 14 tehlike, 450 topla yüzde 14 tehlike! Bu iki istatistik Rijkaard'ın utancı. Bir de 36 orta var. Olmayan santrfora!.. Kenardan oyuna bakmıyorsun, takımın oyuncularını bireysel hazırlayamıyorsun, yok ediyorsun, morallerini de bozarak. 'Takım oyunu' diye de bir şey yok, 'Hırs' diye de bir şey yok. Hırs nedir, Fenerbahçe'yi görsünler. Lütfen Fenerbahçe-Diyarbakır maçındaki Fener ile Kayseri-Galatasaray maçındaki Galatasaray'ı yan yana koyup seyretsinler. 'Galatasaray' diye bir takım kalmamış.

TABATA GİBİ OYNADI
_Operasyon geçiren Denizli'nin yer almadığı karşılaşmada Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni farklı mağlup etti. Siyah-beyazlı ekibi nasıl buldunuz?
Beşiktaş için bir şey söylemek için erken. Son 10 dakikaya sıkışan gollerle bir takımı değerlendirmek zor. Gençlerbirliği iyi bir takım değil. Esas sorun orada. Çabuk çözülüyorlar. Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki iyi oyununu kuran adam Yusuf. Yusuf'ta bir istikrar yok. Bir maç var, bir maç yok. Oynadığı zaman da yok. Yusuf oynarsa ve de iyi oynarsa Beşiktaş iyi oluyor. Yusuf oynamazsa ya da kötü oynarsa Beşiktaş kötü oluyor. Tabata Beşiktaş'a geldiğinden beri ilk defa biraz Tabata gibi oynadı. 'Böyle devam edecek mi' bilmiyoruz. Kim ne derse desin!.. Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki iyi oyunundaki temel adamlar Tabata ile Yusuf'tu. Tabata ile Yusuf'un üzerine kurulu bir oyunda, devamlılık olabileceğini söylemek için çok erken. Hele bir görelim!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor