13 Kasım 2015 | Cuma

Egosuz dayanışma

Büyük kulüp olmanın önemli bir adımı, camiayı birlik ve beraberlik içinde tutmaktır.
Bir tarafta, tek başına, sadece iktidarı olan F.Bahçe, diğer tarafta borç içinde yüzen ve sürekli bir önceki dönemi suçlayan tavırlar içinde olan G.Saray ve en dış kulvarda da kendi iç hesaplaşmaları sebebiyle bir türlü aradığı başarıyı yakalamamış Trabzonspor.
Beşiktaş'ı bu diğer üç büyük kulüpten ayıran en önemli özelliği geçen gece gördük. Beşiktaş'ın Süleyman Seba'dan sonraki efsane başkanı Serdar Bilgili'nin davetine katılım 7'den 70'e herkesi mutlu etmiştir.
Saha sonuçları iyi gidiyor. Stat inşaatı da öyle. Tüm bunların yanına bir de birlik beraberlik fotoğrafı...
Serdar Bilgili'nin organize ettiği ve ev sahipliği yaptığı toplantının, içinde bulunduğumuz spor dünyasında gerçekleşmiş olması harika.
Tebrikler Serdar Başkan.
Tebrikler tüm katılımcılara.
Ego savaşlarının spor yönetiminin önüne geçtiği bu dönemlerde bu fotoğrafı oluşturmak gerçekten yürek işi. Takım değil kulüp olmanın nasıl olduğunu da böylelikle iyi gösterildi.
Poyraz Karayel dizisindeki Zülfikar karakterinin dediği gibi, kulüpleri oluşturan değerleri, felsefesi ve duruşları vardır. Uzun zaman sonra o meşhur " Beşiktaşlılık Duruşu" yeniden gözler önüne serildi.

Maket değil, canlı canlı stat

Her gün önünden geçiyorum.
Sabah ve akşam.. Günde iki kez.. Her aşamasını yerinden takip ediyorum.
Çatı yükseliyor. Akşam saatlerinde de en üst noktaya ulaştı. Tüm konsantrasyonu çatının konmasına vermek de yanlış. Çatı konduktan sonra da iş var.
Ama ne kadar olursa olsun muhteşem olacağı kesin. Öyle maket filan değil. Canlı, capcanlı stat. Stat gibi stat. Bir an önce bitmesin. Yavaş yavaş bitsin ama bitsin.
Beşiktaş'ın son haftalardaki futbolu için dikkat demiş ve teknik heyeti uyarmıştım, iyi başladığı sezonu şampiyonlukla taçlandıramayan bir anlayışın hakim olduğu bir sezon daha olmasın diye.
Kazanmaya alışan, hücum futbolunu benimsemiş ve daha da önemlisi herkesin beğeni ile izlediği bir Beşiktaş yoktu son iki haftadır ortada.
Neyseki milli ara girdi de, takım biraz kendisini toparlama fırsatı buldu.
Bu ara sonrasında Beşiktaş kaldığı yerden işine devam edecektir.
Bu kadar az kayıpla atlatılmış olması da başarı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor