01 Nisan 2015 | Çarşamba

Adalet-Cesaret

Saha içindeki performansını konuşmayalı yıllar geçti aradan.
En son ne zaman konuşmuştuk?
İnanın kendisine de sorsanız bilemez.
O hep bir karışıklığın, olayların içinde. Kavga, küfür, kaza, ırkçılık iddiaları ve daha bir dünya konu.
Ama performansı hakkında yazılan en son yazı belki de Orhun Yazıtları veya Göktürk Hitabeleri kadar geride kaldı. Şimdi olayların üzerinden bu kadar zan geçmişken bunları yeniden gündeme getirmek neden diye soranlara yanıt vereyim.

Derbi tekrar edilmeyecek
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ve MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, federasyon binasında bir araya geliyor. Bu toplantının sebebi, Beşiktaş kulübünün, Fenerbahçe maçının tekrarına ilişkin yazılı talebi. Öğle saatlerindeki toplantı öncesi MHK Başkanı, maçın hakemi Fırat Aydınus'u arar ve raporuna eklemek istediği bir şeyler olup olmadığını sorar. "Ben gerekli her şeyi raporumda yazdım" cevabının ardından yapılan toplantıda, Fenerbahçe- Beşiktaş maçında kural değil hakem hatası yapıldığına kanaat getirilir.
Maçların tekrarına ilişkin son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecektir.
Ancak bu toplantının tarihi de henüz bilinmemektedir.
Ne de olsa ülke futbolumuzda sözüm ona yönetim kurulu toplantısı dediğin nedir ki? Bir ara yapılırdı. Yapılmadı. Bu yazı kaleme alınana kadar da yapılmadı.
Ama ne yapıldı. Olayın kahramanı Futbol Federasyonu Etik Kurulu'na sevk edildi. Peki hangi maddelerden?
10 ve 11 inci maddelerden.
Ne diyor o maddeler? Futbolun marka değerini korumak, nazik ve saygılı olmak. Yönetim kurulu kararı almak konusunda bu kadar geç kalınmışken yapılmış olan bu sevk bana biraz diyet gibi geldi. Fenerbahçe-Beşiktaş maçında kural değil hakem hatası kanaatine varan futbolu yönetenlerin ödemeyi düşündüğü bir
diyet.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor