09 Mart 2015 | Pazartesi

Kazanmak önemli

Teknik kapasitesi ligin en yüksek takımlarından ikisini karşı karşıya getiren bir maç izledik. Kaybedilmesi halinde neleri yitireceğini bilen iki teknik adam da maça kontrollü başlamayı tercih etti.
Risk çok gereksiz, orta saha mücadelesini kazanmak önemli, olursa kontradan bir golün tadı yenmez anlayışı, sahadaki oyunculara da sirayet etmişti. Sivasspor'un kanat savunmacılarının kalitesi, Beşiktaş'ın kanat hücum oyuncularının etkisini minimize etti. Zorunlu Sosa-Tolgay değişikliği Bilic'in elini zayıflattı. Ancak Tolgay oyuna girince Gökhan ile Olcay kanat değiştirdi.
Ancak bu da çözüm olmadı. Kanattan olmayınca savunmanın arkasına uzun top atmayı deneyen Beşiktaş, ilk denemesinde golü buldu. İlk yarının son dakikasında gol bulmak futbol adına galibiyetten sonraki en güzel olay.

Sergen Yalçın 'olmuş'!

Bir takımın maçtaki yıldızı kalecisi olursa, hocasının düşünüp taşınması lazım.
Her maçta aynı hamleler, her maçta Olcay, Frei girer, Gökhan, Sosa çıkar. Ama rakip kabul olmuş üstüne çökerken sahada mantalite değiştirmek yok. Neyse ki şans Beşiktaş'ın yanındaydı da sezon sonuna veda hazırlıkları yapan Bilic ile kazanmanın önemini anlamış olduk.
Kötü oynamanın en 'top' seviyesini dün yaşadı Beşiktaş. Hakkı var mı? Var. Ancak kenar yönetimin oyun felsefesini biraz olsun değiştirmesi gerekiyor. Ezberlenmiş kadroya tamam da, saha içinde biraz farklı varyasyonlar uygulamalı. Aksi halde Avrupa yolunda devam etse bile Kartal ligde havlu atar. Son olarak Beşiktaş efsanesi Sergen'in performansına da kocaman alkış.
Eğer formaları değişmiş olsalardı, Sergen Beşiktaş'ın, Bilic Sivasspor'un başında olsaydı Beşiktaş farklı kazanırdı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor