Fatih Doğan

Fatih Doğan

23 Şubat 2015 | Pazartesi

Beşiktaş 'Es' verdi

Demba Ba'nın ısınırken sakatlanması Liverpool maçında fiziksel olarak hırpalanmış Beşiktaş'ın sinirlerini maç öncesi iyice gerdi. O andan itibaren zor olacağı tahmin edilen maç çıkmaz sokağa girdi. Franco'nun sakatlığı ekseninde Necip, Oğuzhan ve Kerimle yapılan rotasyon yorgunluğa ve dalgınlığa çare olmadı. Eskişehir zemin, seyirci ve güç avantajını iyi kullandı. 44'te Kamil Ahmet'in çıkardığı Olcay'ın vuruşu dışında Beşiktaş iz bırakacak bir pozisyon geliştirmedi.
İkinci yarı başında Eskişehir biraz şanslı, biraz becerikli olabilse 1-0 kolaylıkla 3-0 yapabilirdi. Cenk öyle üstüste iki pozisyon çıkardı ki ilk goldeki hatasına rağmen Beşiktaş'ın en iyi oyuncusu oluverdi!
Slaven Biliç 54. dakikada ezberleri bozan bir hamle yaptı. Atınç'ı hiç düşünmemesi ayrı bir tartışma konusu. Serdar'ı çıkarıp Atiba ile Gökhan'ı alarak 3'lü savunma 6'lı orta sahaya döndü.

Sosa yine kayıplardaydı

Atiba-Necip-Ersan üçlüsü ile her türlü riski almasına rağmen Beşiktaş üretken bir orta saha oluşturamadı. Sosa yine kayıplardaydı.
Mustafa ise boş koşularla çaresiz ve faydasızdı. Biliç'in ısrarı anlaşılmazdı.
Mustafa'nın başını sargıyla oynamasına rağmen oyuncuların sürekli havadan oynama isteği anlamsız bir ısrar haline dönüştü.. Kanatlara inmeyi, şut atmayı düşünmediler. İlginçti.. Sanki ceza alanı içinde Demba Ba varmış gibi zorlamaları eğreti durdu.
Bir çok oyuncunun "yorgunum mazeretim var" durumunu anlarım. Ama diğerlerinin bu mazaret arkasına saklanmasına anlam veremedim.
Cenk'in 4 mutlak gole izin vermediği maçta Beşiktaş mağlubiyeti haketti. Yorgunluk, tercihlerin ötesinde Demba Ba'nın olmaması takımın kimyasını bozdu ve Beşiktaş liderlikten oldu..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor