Fatih Doğan

Fatih Doğan

02 Şubat 2015 | Pazartesi

Amansız yarış

Futbolda takımlar oynar, maçı yıldızlar kazanır. Beşiktaş, Demba Ba, Sosa gibi yıldızlar geldikten sonra bu algıyı oluşturmaya başladı.
Kitlenen maçlarda, stresin arttığı anlarda ortaya çıkan Senegalli yıldız takımını adeta oyunun içinde tutuyor.
Beşiktaş'ın dünkü futbolu, galibiyetin ötesinde vitesi yükseltmeye başlamış, tempoyu artırmaya çalışan bir takım hüviyetindeydi. Birçok takımın devre arası kampını verimli geçiremediği bir dönemde Mersin maçı Beşiktaş'ın sergilediği futbol ve tempo açısından alkışa değer bir seviyedeydi. Takımlar adına direkten dönen toplar, orta sahada yaşanan mücadele, goller 2 takımın bulunduğu yerin tesadüf olmadığını, hakedilmiş bir başarı olduğunu gösterdi. Beşiktaş yeni bir karekter oluşturuyor. Gol atsa da, yese de 2. yarıda bir şeyler olacak, takım kazanacak havasını yaşıyor. Bunun bir yanda olumlu bir yanda da olumsuz havası var.

Başarı hiç uzak değil
Özgüven iyidir. Sahaya yansıtabilirseniz de dünyanın en keyifli takımı olursunuz.
Ama bazen top sizi sevmez. Demba Ba'nın attığı golde olduğu gibi top hem Demba Ba'yı hem Beşiktaş'ı sevdi. Geçtiğimiz yıllarda yüksek tansiyonda ve rakipleri ile zorlu mücadele içine girdiğinde kayıplar yaşayan Beşiktaş bu kötü alışkanlığından kurtuldu. G.Saray, F.Bahçe arkadan Başakşehir, Bursa rekabetinde maçları kolay ve kayıpsız geçiriyor.
Beşiktaş'ın Türkiye Kupası, Lig ve UEFA Avrupa kupası üçgeninde bu temposunu devam ettirirse başarı uzak değil.
Ancak Beşiktaş'ı düşündüren tek şey bu üç kulvarda sorumluluk alacak olan futbolcuların nasıl tepki vereceği. Dün Olcay'ın performansının yükselişi, Biliç'in Oğuzhan'ı, Tolga ile tehdit etmesi; her mevkide oluşturulan alternatifli yapı, 2. yarı için Beşiktaş'ın kazancı olarak gözüküyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor