Eyüp YILDIZ

Eyüp YILDIZ

24 Nisan 2015 | Cuma

Basket fırtınası

Avrupa basketbolunun en büyük organizasyonlarından biri olan EuroChallenge Final Four heyecanı bugün Trabzon'un ev sahipliğinde Hayri Gür Spor Salonu'nda başlıyor.
Trabzonspor M.Park, Energia, Nanterre ve Frankfurt takımları şampiyon olmak için kıyasıya mücadele edecekler.
Normal sezon ve eleme maçlarında Trabzonspor MP, rakiplerinin çok üzerinde performanslar sergiledi. Hatta özellikle iç sahada Euroleague seviyesine çıktıkları maçları izledik. Hardy, Stipanovic, Velickovic'i şampiyonluk yolunda en güvendiğimiz isimler olarak görüyorum.
Bir parantez de koç Markovic'e açmak lazım, takımın başına geçtikten sonra özellikle hücum organizasyonlarımızın, set tempomuzun yukarı çıkmasını sağladı.
Basketbolda klasik bir söz vardır, 'Hücum maç kazandırır. savunma ise şampiyon yapar'. Maçlar öncesinde en çok dikkat etmemiz gereken konunun savunma olduğunu belirtmek istiyorum.

Kaliteleri bizimle aynı değil
Şampiyonluğa giden yolda önümüzdeki ilk engel, Romanya'nın Energia takımı olacak. İyi savunma yapan ve pota altında yüksek yüzdeyle sayı üreten ekiple oynayacağız. Oyuncu kaliteleri bizim seviyemizde değil ama iyi bir takım kimyaları var. Milosevic, Watson, Porter ve özelliklede pivot Andreas'a dikkat etmemiz gerekiyor.
Bu noktada bizim uzunlarımızın ribaund ve boyalı alandaki performansları önemli olacak. Dış atışlarda, bench oyuncularından gelen katkıda bizim seviyemizde değiller.
Yarı finalin diğer ayağında Almanya'dan Frankfurt ile Fransa'dan Nanterre takımları eşleşti. Bu karşılaşma da salondan ve TV karşısında A Spor ekranlarından izleyecek basketbolseverlere
heyecan yaşatacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor