05 Nisan 2015 | Pazar

Çakır'ın başı belaya girebilir

Cüneyt Çakır'a bir çift lafım var; dünyada üst düzey maçlar yönetiyor. Çakır Çaykur Rizespor orta sahasında görev yapsaydı yaptığı koşu ile Sow'a attığı gol öncesi müdahale ederdi!
Bu maç topu ile çarpışma yüzünden başı bir gün çok kötü belaya girebilir. Aman dikkat! Bu kaçıncı oluyor.

Bu maçı yazmak çok kolay.
Zor tarafı şu; doluya koyarsın, boşa koyarsın kendi kendine bir şeyleri tartışırsın. Hani maksat sütun doldurmak! Maçın özeti Sow'un attığı gol... Hangisi mi? Kafa ile attığı değil. Hemen hemen kendi yarı sahasından topu aldı.
Çapraz mesafe kaleye herhalde 70 metre! Bakınız buradan topu sürerek rakip ceza alanına girdi ve kalecinin yanından plase ile golü attı.
Yani Ankara-İstanbul otobanını düşünün. Rizespor'un kalesini de İstanbul olarak hesaplayın. Sow topu Kızılcahamam'da aldı. Gerede ve Bolu'dan geçti! Düzce'ye indi.
Adapazarını, Kocaeli'ni geçti. 'Rize kalesi' dediğimiz İstanbul'da golü attı!

Dalga geçmiyorum

Maçı seyretmeyen birisi bana "Sen dalga mı geçiyorsun?" diyebilir.
Hayır geçmiyorum!
Sow'un sürati belli ve top sürüyor.
Karşısında da bir takım var. Adı Rizespor ve Sow bu golü yapıyor. O zaman bu maç hakkında fazla bir şey yazmaya gerek yok.
Hata yaparsın, ilk golde olduğu gibi ters vuruş yaparsın. Futbolun içinde hepsi var ama böyle bir gol yemek profesyonel bir takımda yeri yok! Ne dersin sevgili Hikmet Karaman? Ama maalesef Türk futbolunun kalitesi bu!..
Bakınız maçın skoru çok açık ve farklı. Ama "Fenerbahçe mükemmel oynadı", "F.Bahçe çok iyi işler yaptı" deme lüksümüz yok. Sarı-lacivertliler çıktılar, normal futbollarını oynadılar. Rize, Fenerbahçe'ye hata yapma fırsatı bile vermedi.
Emenike ikinci yarıda oyuna girdi. Arkadaşları onu arkadan biraz itiyorlar ama o Fenerbahçe'de işini bitirmiş okeye dönüyor. Çok da fazla "gaz" vermeye gerek yok!

Karabük'te oynamadı

Webo ile Sow, sarı-lacivertli takıma yeter! Aslında Emenike'nin Karabük'te oynarken Fenerbahçe maçında niye oynamadığını irdelerseniz sarı-lacivertli takıma da çok fazla yarar getirmeyeceğini anlarsınız!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor