22 Aralık 2014 | Pazartesi

Ders çıkarmalı

Beşiktaş'ın kadrosu belli. Sosa, Demba Ba olursa "gol" sorunu çözülüyor. Ama bu ikilinin ikisi veya birisi olmazsa gol bulmakta zorlanıyorlar. Maç çok rahat gider gibi gözükürken Bilal'in müthiş golü gelince Beşiktaş'ta gene "panik" başladı. Beşiktaş defansı önde Atiba-Veli ikilisi oynamasına rağmen rakibe çok rahat pozisyonlar verebiliyor.
Hakem can alıcı yerlerde takdir haklarının tamamını Beşiktaş'ın lehine kullandı. Tam tersine kullansa ne olurdu? Bir daha büyük takımın maçlarını vermezlerdi. Olcay iyi işler yapıyor. Nitekim Cenk'e attırdığı gol, kaliteli bir gol. Ama Oğuzhan'dan artık ümidi kesmek lazım.
Çünkü bir şeyler yapamıyorsa kimseye bahane bulmaya hakkı yok. Gekas'ın kaçırdığı gol klasına yakışmadı.
Aslında bu pozisyonu Beşiktaş defansı nasıl verdi onu çok iyi düşünsünler! Sosa'nın beyin hücreleriyle ayak hücreleri aynı anda hareket edebiliyor. Çünkü serbest vuruştan attığı gol bunun en belirgin belirtisi.
Zemin dışarıdan ve uzaktan çok iyi gibi gözüküyor ama yakın çekime girildiğinde o kadar iyi olmadığı ortaya çıkıyor.
Beşiktaş dün gece beklenen futbolu oynamadı.
Aslında Akhisar da eski Akhisar değil.
Sezon başında puanları alırken kulüp yetkilileri, "Bizim hedefimiz küme düşmemek" diyordu. Haftalar geçtikçe söyledikleri gerçek oluyor. Aslında Akhisar'ın rakibi Beşiktaş değil. Ama Beşiktaş için bu maçın şu önemi var; Kimse skora bakmasın. Siyah-beyazlıların bu maçtan galip gelmelerine rağmen çıkaracakları dersler olmalı. Eğer çıkarırlarsa hedefe giderler.

GOL ÇOK, KALİTE YOK
Bu hafta önce F.Bahçe'yi seyrettik, kötü! Önceki gün G.Saray maçını izledik, kıpırdanma vardı. Dün lider Beşiktaş'ı izledik, vasattı. Bursa-Trabzon maçı 3-3 bitti. Güzel atılan goller yanında maalesef güzel yenilen goller de vardı. Yani futbolumuzun kalitesi yönünde maçlar sürüyor. Gönül ister ki harika maçlar yazalım, baldan, börekten bahsedelim. "Tadına doyamadık" diyelim. 8 gol atılan Balıkesir- Kasımpaşa maçını da seyrettim; gol çok, kalite yok!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor