07 Aralık 2015 | Pazartesi

Şampiyonluk alameti

Hasan Ali'nin kırmızı kart gördüğü pozisyondan başlayalım yazıya… Hakem Serkan Tokat'ın kırmızı kartının sebebinin "son adam kuralıyla" ilgisinin olmadığını düşünüyorum. Zira son adam kriterinin bazı gerekleri var. Mesela topun hakimiyetinin oyuncuda olması gerekiyor. Ama top havada olduğundan dolayı Larsson topa hakim değil. Hasan Ali hamle yapıp kırmızı kart gördü. Ama bence doğru karardı.

Gaziantepspor, F.Bahçe'nin topla oynamasına izin verdi. İlk yarıda sarı-lacivertliler yüzde 60-65 topla oynama oranını yakaladı. Hasan Ali'nin kart görmesiyle işler değişti tabi… Pereira'nın yaptığı De Souza- Caner değişikliği bence yanlıştı. Josef'in yerine Diego'nun çıkması gerekirdi. Diego saçma bir şekilde elle oynayarak penaltıya sebep oldu.

Fenerbahçe adına skora katkı yapması gereken oyuncu, rakibin lehine skora katkı yaptı! Ben hala Diego ısrarının nedenini anlamış değilim. Ona verilen değerin, kredinin yarısı Ozan'a verilse hem Türk Futbolu hem de Fenerbahçe kazanacak.

Fernandao kulübe golcüsü
Bu arada "Fernandaoculara" bir sözüm var. Van Persie ve Fernandao arasında inanılmaz bir kalite farkı var. Top taşıyamıyor, çalım atamıyor, adam eksiltemiyor ve futbol zekası alt seviyede… Van Persie olduğu sürece "kulübenin golcüsü" olur. Sonradan oyuna girdiğinde daha faydalı olduğu bir gerçek…

Deplasmanda 60 dakika bir kişi eksik oynayarak puan almak hiç de kolay iş değil.

10 kişi kalınmasına rağmen kazanmak için verilen mücadele çok önemliydi. Bu hırs ve özveri şampiyonluk getirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor